Kirkko on julkaissut aikuiskasvatustyön tueksi laaditun oppimateriaalin kirjana. Seisokaamme hyvin -kirjan voi tilata osoitteesta tilaukset@ort.fi. Kirjan hinta on 14 euroa + postikulut (seurakunnille tilaushinta 11 euroa).

Kirjan alussa luodaan katsaus Raamattuun kristinuskon perustana. Seuraavat kaksi artikkelia antavat historiallisen perspektiivin kristinuskolle sen alkuajoista aina nykypäivän Suomen ortodoksiseen kirkkoon arjen yhteiskunnassa. Koulun uskonnonopetus on myös yksi sisältöaihe. Ortodoksisen kirkon opillinen sanoma, hengellinen- ja jumalanpalveluselämä ja etiikka ovat myös tarkastelussa. Päätösluku tarkastelee kokoavasti ortodoksisen kirkon katekumeeniopetuksen pitkää perinnettä.

Yli 200-sivuisen, kuvitetun neliväriteoksen toisen painoksen loppuun on lisätty sanahakemisto selityksineen.

Suositeltavaa oppimateriaalia löytyy myös verkosta. Tutustu esimerkiksi Helsingin ortodoksisen seurakunnan Soundcloud -kanavaan, jonka Ortodoksisuus tutuksi -soittolistaan on tallennettu luennot kaikista katekumeeniopetuksen keskeisimmistä aihealueista.

Myös Pohjois-Suomen ortodoksisen seurakunnan YouTube -kanavalta löytyy 12-osainen katekumeeniluentosarja. Katekumeenikurssin aineistoihin sisältyy myös kaksi opetuskäyttöön tehtyä jumalanpalvelustallennetta, joissa käydään askel kerrallaan läpi kirkon keskeisimmät jumalanpalvelukset eli vigilia ja liturgia.

Lisää hyödyllistä luettavaa ja katsottavaa löytyy Ortodoksistosta, joka on Suomen ortodoksisen kirkon ylläpitämä kasvatuksen ja koulutuksen sivusto.

Katso myös muut vinkit täältä