Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry on valtakunnallinen ja vaikuttava ortodoksisen nuorisotyön keskusjärjestö, joka tukee ortodoksisten seurakuntien perustyötä lasten ja nuorten parissa. Tavoitteena on auttaa ortodoksista nuorisoa kasvamaan aktiivisiksi kirkon jäseniksi, parantaa nuorten osallisuutta kirkon toiminnassa ja siten vahvistaa koko kirkkoa.

Vuonna 1943 perustettu ONL ry sai alkunsa sodan keskellä: suurin osa maamme ortodokseista joutui sodan vuoksi jättämään kotinsa Karjalassa ja muuttamaan turvaan läntiseen Suomeen. Liitto perustettiin yhdistämään nuoria ortodokseja ja vahvistamaan heitä uskossaan.

ONL ry järjestää yhdessä seurakuntien kanssa kirkolliseen nuorisotyöhön liittyvää koulutusta, julkaisee seurakuntien lapsi- ja nuorisotyötä tukevaa materiaalia sekä mahdollisuuksien mukaan muuta seurakuntien tarvitsemaa materiaalia. Liitto julkaisee myös ortodoksisen kirkon jäsenille kotiin jaettavaa lasten ja nuorten lehteä, Tuohustulta. Lehden verkkoversioon voit tutustua tästä.

ONL ry järjestää myös valtakunnallisia lasten ja nuorten tapahtumia kahden tai kolmen vuoden välein, järjestää vuosittain ainakin yhden kristinoppileirin ja tukee seurakuntia, seurakuntaryhmiä ja hiippakuntia nuorisotapahtumien järjestämisessä.

Järjestö tukee myös kirkon nuorten kansainvälistymistä kannustamalla nuoria osallistumaan kansainvälisiin ortodoksinuorten tapahtumiin ja järjestämällä ulkomaille suuntautuvia pyhiinvaelluksia. ONL ry vastaa myös Ekumeenisen patriarkaatin ja Suomen ortodoksisen kirkon välisen nuorisovaihto-ohjelman toteuttamisesta käytännössä.

Liiton toiminnan päärahoittajat ovat Suomen ortodoksinen kirkko ja Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lue lisää ONL ry:n verkkosivuilta.