Suomen ortodoksinen kirkko on Suomen Ekumeenisen Neuvoston (SEN) jäsen. Kaikissa seurakunnissa on mahdollista osallistua tavalla tai toisella myös ekumeeniseen toimintaan.

Joissakin seurakunnissa vuoden suurimmat ekumeeniset tapahtumat sijoittuvat vuosittain 18.–25. tammikuuta vietettävään Ekumeeniseen vastuuviikkoon. Paikoin on myös toisenlaisia perinteitä: esimerkiksi Kuopion ortodoksinen seurakunta on ollut jo kaksi vuosikymmentä mukana järjestämässä heinäkuista Lapinlahden yhteyspäivät -nimistä ekumeenista tapahtumaa. Ilomantsin ortodoksinen kappeliseurakunta on puolestaan ylläpitänyt ystävyysseurakuntasuhdetta turkulaiseen Martin seurakuntaan jo vuosikymmenien ajan.

Ekumeeniset ristisaatot ja pyhiinvaellukset ovat myös suosittuja ekumeenisen toiminnan muotoja. Monissa seurakunnissa ekumenia näkyy myös kirkkokuorojen yhteisinä konsertteina.

Ekumeniasta kiinnostuneille nuorille on tarjolla Suomen Ekumeenisen Neuvoston järjestämä Kansainvälisen ja ekumeenisen toiminnan koulutusohjelma eli KETKO, jota on järjestetty jo 40 vuoden ajan.

Kiinnostuitko? Lue lisää SEN:n sivuilta, jonne on koottu Paikallisen ekumenian ideapankki.