Pyhittäjä Georgios Siinailainen

Pyhittäjäisä Georgios eli Siinain luostarissa keisari Justinianoksen aikana (527–565), jolloin Jerusalemin patriarkkana oli Pietari I (524–552). Georgios oli suuri paastoaja ja kilvoittelija, jota koristivat monet hyveet. Hänet muistetaan ihmeestä, joka aiheutti aikanaan suurta kohua. Kerran Georgios rukoillessaan ilmaisi halunsa käydä Jerusalemissa ja saada pyhää ehtoollista Ylösnousemuksen kirkossa eli Pyhän haudan kirkossa. Silloin hän Jumalan voimasta siirtyi sinne hetkessä, vaikka Siinailta oli Jerusalemiin kahdentoista päivän matka. Georgios osallistui Jerusalemissa jumalanpalvelukseen ja nautti ehtoollista, jonka hänelle antoi patriarkka Pietari. Eräiden tietojen mukaan tämä ihme tapahtui pääsiäisenä.

Liturgian jälkeen patriarkka Pietari pyysi taloudenhoitajaansa Menasta kutsumaan siinailaisen munkin syömään hänen luonaan. Isä Menas meni abba Georgioksen luo ja kutsui hänet patriarkan tarjoamalle aterialle. Tämä vastasi: ”Tapahtukoon Jumalan tahto.” Hän meni rukoilemaan, ja yhtäkkiä hän oli omassa keljassaan Siinailla. Kun ateria-aika koitti, munkkia ei löytynyt mistään. Silloin patriarkka kirjoitti närkästyneenä Siinain isille, että heidän pitää lähettää abba Georgios hänen luokseen, koska tämä ei ollut totellut eikä ollut tullut ruokailemaan patriarkan pöytään. Isät hämmästyivät, sillä he tiesivät varmasti, ettei abba Georgios ollut koskaan poistunut Siinailta. He lähettivät patriarkan luo kolme arvostettua munkkia vakuuttamaan, että tämä oli totta.

Abba Georgios itse vahvisti patriarkalle lähettämässään kirjeessä, ettei hän ollut poistunut Siinailta seitsemäänkymmeneen vuoteen eikä ollut koskaan käynyt Palestiinassa. Jos hän olisi ollut paikalla, hän ei olisi halveksinut patriarkan kutsua. Vielä hän lisäsi, että he molemmat lähtisivät tästä elämästä puolen vuoden kuluttua kohtaamaan Herran ja siellä he olisivat ikuisesti erottamattomia. Kuuden kuukauden kuluttua sekä abba Georgios että patriarkka Pietari nukkuivat kuolonuneen rauhassa.