Pyhä marttyyri Lucretia

Pyhä Lucretia (Leocritia) syntyi Corbodassa. Hänen vanhempansa olivat varakkaita maureja eli Andalusian muslimeja. Heidän suvussaan oli kuitenkin yksi kristitty nunna. Hän sai Lucretian kiinnostumaan kristinuskosta, ja lopulta tämä otti kasteen ja kääntyi kristityksi kaikessa hiljaisuudessa.

Kun Lucretian vanhemmat saivat tietää tästä, he tekivät kaikkensa saadakseen tyttärensä palaamaan islamiin. Lucretiaa vartioitiin niin, että hän oli käytännössä vankina omassa kodissaan. Hän lähetti viestin isä Eulogiukselle, joka neuvoi häntä pakenemaan tilaisuuden tullen. Lopulta Lucretia sai luvan osallistua sukulaisensa häihin, ja niiden aikana hän pääsi karkaamaan. Lucretia meni pyhän Eulogiuksen luo, ja tämä avusti häntä piiloutumaan. Lucretia siirtyi talosta taloon ja pysytteli maan alla. Lopulta piilottelujärjestelyt pettivät, ja Lucretia löydettiin hänen ollessa tapaamassa sisartaan.

Pyhä Lucretia ruoskittiin, ja neljän päivän kuluttua hänet mestattiin. Ruumis heitettiin Guadalquivir-jokeen. Kuolinpäivä oli 15.3.859, mutta hänen muistoaan vietetään yhdessä pyhän Eulogiuksen kanssa.