Syvenny Raamatun lukukappaleisiin rovasti Stefan Holmin kanssa

Joensuun ortodoksisesta seurakunnan palveluksesta äskettäin eläkkeelle jäänyt rovasti Stefan Holm on ryhtynyt pääsiäisenä julkaisemaan päivittäisiä huomioita Raamatun lukukappaleista.

– Olen työni puolesta opettanut ja luennoinut eri yhteyksissä erilaisista teologisista aiheista. Nuorena mielenkiintoni kohdistui jumalanpalveluksiin ja niiden toimittamiseen. Keski-ikäisenä kiinnostuin kirkkohistoriasta. Tullessani vanhemmaksi olen vakuuttunut siitä, että avain kristinuskon sanoman syvälliseen ymmärtämiseen liittyy Raamattuun ja sen teksteihin, toteaa isä Stefan sarjan johdantoluvussa.

Nyt alkavan kirjoitussarjan tarkoituksena on tuoda lukijalle mahdollisuus tutustua osaan niistä Raamatun teksteistä, joita luetaan kirkkovuoden aikana.

– Perinteisesti kirkkovuoden alkuna on pidetty syyskuun ensimmäistä päivää vanhan roomalaisen ajanlaskutavan mukaisesti. Näen asian hieman toisella tavalla. Raamatun tekstien lukujärjestys alkaa Kristuksen ylösnousemuksen juhlasta, pääsiäisestä. Sen takia aloitan kirjoittamiseni tuosta päivästä alkaen pyrkien jatkamaan sitä seuraavaan pääsiäiseen asti.

Sarjan johdanto ja päivittäistekstit löytyvät Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunnan www-sivuilta https://pshv.fi/johdanto/