Kansainvälinen ortodoksisen teologian konferenssi Joensuussa 5.–6.6.

Konferenssiin voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet – ilmoittautumisaika päättyy 15.5.2024.

Itä-Suomen yliopiston teologian osasto järjestää kansainvälisen ortodoksisen teologian konferenssin 5.–6.6.2024 Joensuun-kampuksella. Konferenssin on jatkoa vuonna 2022 menestyksekkäästi järjestetylle tapahtumalle, ja sen teemana on tällä kertaa ”Ad fontes – back to the roots?”. Esitelmissä pureudutaan erityisesti historiallisten lähteiden hyödyntämiseen ortodoksisen teologian tutkimuksessa. Suomen ortodoksinen kirkko on tukenut konferenssin järjestämistä taloudellisesti.

Puhujat edustavat paitsi teologian eri osa-alueita, myös laajalti eri paikalliskirkkoja ja akateemisia instituutioita. Kutsuttuja puhujia ovat esimerkiksi isät Demetrios Bathrellos ja Chrysostomos Nassis sekä Octavian Gordon ja David Heith-Stade. Itä-Suomen yliopistoa tapahtumassa edustavat puhujina isä Serafim Seppälä ja Harri Huovinen sekä konferenssin pääjärjestäjä, isä Damaskinos (Olkinuora) Ksenofontoslainen.

Konferenssiin voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet. Esitelmäkielenä on englanti. Osallistumismaksu Itä-Suomen yliopiston ulkopuolisille osallistujille on 50 euroa, kun taas Itä-Suomen yliopiston väelle konferenssi on ilmainen. Osallistumismaksu sisältää esitelmät, kahvitarjoilun ja virvokkeet: majoituksesta ja aterioista huolehtii jokainen osallistuja itse.

Ilmoittautumisaika päättyy 15.5. Konferenssiin voi rekisteröityä tämän linkin kautta: https://registration.contio.fi/uef/Registration/Login?id=7788-T_7788-9028.

Konferenssin ohjelmaa päivitetään sen verkkosivuille: https://blogs.uef.fi/orthodoxconference/

Lisätietoja: pappismunkki Damaskinos (Olkinuora) Ksenofontoslainen (damaskinos.olkinuora@uef.fi)