Joensuun ja Taipaleen seurakuntien nuoria opintomatkalla Montenegrossa 3.–7.5.2024

Matkalle lähtevät nuoret yhdessä isä Nemanjan ja Nanna Sarjaston kanssa.
Matkalle lähtevät nuoret yhteiskuvassa isä Nemanjan ja Nanna Sarjaston kanssa. Kuva: Taipaleen ortodoksinen seurakunta

Joukko Taipaleen ja Joensuun ortodoksisten seurakuntien lukiolaisia matkustaa opintomatkalle Montenegroon 3.–7. toukokuuta. Mukaan lähtee kymmenen oppilasta kuudesta Pohjois-Karjalan lukiosta.

Seurakunnat ovat järjestäneet matkan yhteistyössä Montenegron ja rannikon hiippakunnan pyhiinvaellusmatkatoimisto Odigitrijan kanssa. Matka on osa lukion vapaavalintaista ortodoksisen uskonnon kurssia aiheesta ortodoksinen kirkkotaide.

Ryhmä matkustaa Montenegroon Kroatian ja Bosnia ja Hertsegovinan kautta. Matkan tutustumiskohteita ovat ortodoksiset kirkot ja luostarit. Lukiolaiset osallistuvat myös pääsiäisliturgiaan Podgorican ylösnousemuskatedraalissa.

Matkanjohtajana toimii Taipaleen pappi Nemanja Balčin. Joensuun seurakunnan edustajana mukaan lähtee Aino Miikkola. Kolmantena aikuisena valvojana on Lieksan lukion ortodoksisen uskonnon opettaja Nanna Sarjasto.

Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry on tukenut lukiolaisten opintomatkaa. Matkan vaiheita voi seurata ONL ry:n Instagramtilillä @onlry1943.