Rovasti Andrei Verikov valittu vuoden 2024 papiksi

Pappien liiton puheenjohtaja pastori Jaakko Vainio ja Andrei Verikov
Ortodoksisten Pappien Liitto ry:n puheenjohtaja, pastori Jaakko Vainio ojensi kunniakirjan ja pienen muistamisen Vuoden papiksi valitulle rovasti Andrei Verikoville opintopäivien ohjelmaan kuuluvan illallisen aluksi.

Ortodoksisten Pappien Liitto ry:n opintopäivät ovat meneillään Joensuussa.

Tänä syksynä liitto on jälleen valinnut myös Vuoden papin. Vuoden papiksi on valittu rovasti Andrei Verikov.

Perusteluissa todetaan, että isä Andrei tunnetaan pappina, joka on ”hoitanut laumaansa ja seurakuntaansa suurella rakkaudella ja ahkeruudella”.

Lisäksi perusteluissa nostetaan esiin sekä omistautuminen perusseurakuntatyöhön kaiken ikäisten kanssa että esimerkillinen, tervehenkinen opettaminen niin seurakunnassa kuin myös uusilla viestintäalustoilla.

Rakkaus kirkkoa ja seurakuntalaisia kohtaan sekä antaumus, jolla te palvelutehtävänne hoitoon omistaudutte, on jokaiselle kirkon palvelijalle erinomaisena esimerkkinä. Näillä perusteilla on Ortodoksisten Pappien Liitto ry valinnut Teidät Vuoden 2024 papiksi”, todetaan kunniakirjassa.

Isä Andrei on työskennellyt vuodesta 2023 alkaen Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa Järvenpään ja Porvoon alueista vastaavana pappina. Hän on työskennellyt vuosien varrella kaikissa kirkkomme hiippakunnissa – mm. Nurmeksen seurakunnan (nyk. kappeliseurakunta) kirkkoherrana.

Moni tuntee isä Andrein myös suositusta Andrein ajatuksia -blogista, jota hän piti vuosina 2009–2020. Korona-aikana isä Andrei käynnisti edelleen jatkuvan podcast-sarjan otsikolla Andrei puhuu.

Andrein ajatuksia -blogin löydät täältä: https://andreinajatuksia.blogspot.com/

Andrei puhuu -podcastin jaksot: https://podcasters.spotify.com/pod/show/is344-andrei

Monia armorikkaita vuosia!