Kirkon uusi ukrainankielinen sivusto on avattu

Suomen ortodoksisen kirkon ensimmäinen ukrainankielinen sivusto avattiin 11.3.2022. Nyt tuo pikapikaa pystytetty ”ensiapusivusto” on korvattu aiempaa laajemmalla ukrainankielisellä sivustolla, joka on suunniteltu vastaamaan nyt tunnistettuihin tarpeisiin. Sivustolta löytyy tietoa mm. Suomen ortodoksisen kirkon historiasta, seurakunnista ja luostareista, kirkon jäseneksi rekisteröitymisestä, kirkon päätöksenteosta, kristinoppikoulusta ja kerho- ja kuorotoiminnasta.

Sivuston ensisijaisena tavoitteena on tehdä kirkkoamme tutuksi ukrainasta saapuneiden keskuudessa ja edistää heidän osallisuuttaan kirkkomme elämässä.

Sivuston ylläpidosta vastaavat kirkon viestinnän asiantuntijat yhdessä Filantropia ry:n Yhdessä kirkossa -hankkeessa työskentelevän ukrainalaisen isä Serhii Danilovin kanssa.

Yhdessä kirkossa -hankkeen puitteissa on luotu myös ukrainalaisille suunnattu kysely, jonka tavoitteena on lisätä ymmärrystä Suomessa asuvien ukrainalaisten tilanteesta, hengellisen elämän tarpeista sekä toiveista liittyen Suomen ortodoksisen kirkon toimintaan. Kyselyyn vastataan anonyymisti ja vastausten yhteenvedosta uutisoidaan heti kyselyn sulkeutumisen (15.9.) jälkeen.

Kirkon ukrainankielinen sivusto löytyy osoitteesta ort.fi/ua.