Helsingissä ekumeeninen rukoushetki rauhan puolesta Ukrainan itsenäisyyspäivänä 24.8.

Ukraina viettää itsenäisyyspäiväänsä tulevana lauantaina. Pyhän Kolminaisuuden kirkossa (Unioninkatu 31) toimitetaan 24.8. kello 14 ekumeeninen rukouspalvelus rauhan puolesta.

Palveluksen toimittavat yhdessä isät Heikki Huttunen ja Serhii Danilov (Helsingin ortodoksinen seurakunta), isä Marco Pasinato (Helsingin katolinen hiippakunta) ja pastori Simo Lemmetyinen (Helsingin tuomiokirkkoseurakunta). Suomeksi ja ukrainaksi toimitettavassa rukouspalveluksessa laulaa Helsingin ortodoksisen seurakunnan ukrainankielisen yhteisön kirkkokuoro.

Palvelusta voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä Pyhän Kolminaisuuden kirkon YouTube-kanavalta: https://www.youtube.com/@user-xo3dc4nc2i/featured

Rukouspalvelus järjestetään yhteistyössä Senaatintorilla kello 13 alkavan tilaisuuden kanssa. Kokoontumalla Senaatintorille osoitetaan tukea jo kolmatta vuotta Venäjän hyökkäyssodasta kärsineelle Ukrainalle. Tämän tapahtuman järjestävät Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa, Kirkko Helsingissä ja Mothersforpeace ry. Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Helsingin kaupunki, Helsingin yliopisto ja Ukrainan suurlähetystö.

Osallistujien toivotaan tuovan Senaatintorille mukanaan auringonkukkia, jotka ovat Ukrainan kansalliskukkia. Auringonkukkia jaetaan ilmaiseksi myös paikan päällä ja niistä voi kiittää lahjoittamalla pienen summan Ukrainan tukemiseen.

Voit osoittamalla tukesi myös tekemällä lahjoituksen Filantropia ry:n kriisiapukeräyksen kautta.