Ruotsin ja koko Skandinavian metropoliitta Kleopas vierailee Suomessa

Pohjois-Suomen ortodoksisessa seurakunnassa on edessä juhlava viikonvaihde. Tämänvuotisen pyhittäjä Trifon Petsamolaisen pyhiinvaelluksen yhteydessä vietetään myös kolttasaamelaisten asuttamisen 75-vuotisjuhlaa (lue lisää: https://ort.fi/news/pyhittaja-trifonin-pyhiinvaellus-ja-kolttasaamelaisten-asuttamisen-75-vuotisjuhla-23-25-8/)

Oulun hiippakunnan piispan, metropoliitta Elian lisäksi juhlaan osallistuvat myös arkkipiispa Leo ja piispa Sergei sekä ylidiakoni Andreas Salminen, teologinen sihteeri Jelisei Heikkilä ja Oulun hiippakunnan hiippakuntasihteeri, diakoni Artturi Hirvonen

Suomen ortodoksinen kirkko esitti Ekumeeniselle patriarkaatille kutsun lähettää juhlaan myös patriarkaatin edustus. Hänen Kaikkipyhyytensä, Ekumeeninen patriarkka Bartolomeos nimesi patriarkaatin edustajaksi Ruotsin ja koko Skandinavian metropoliitta Kleopaksen, joka saapuu Suomeen myöhään keskiviikkoiltana.

Torstaina 22.8. arkkipiispa Leo ja metropoliitta Kleopas tapaavat kolttien luottamusmiehen, Veikko Feodoroffin. Perjantaina he tapaavat ennen pyhiinvaelluksen ohjelman alkua Inarissa Saamelaiskäräjien puheenjohtajan Pirita Näkkäläjärven ja tutustuvat Saamelaiskäräjien toimintaan ja Saamelaismuseo Siidaan.