Rovasti Eino Hynninen on kuollut

Pohjois-Suomen ortodoksisen seurakunnan pitkäaikainen pappi, kanttori ja nuorisotyöntekijä, rovasti Eino Hynninen siirtyi ajasta ikuisuuteen 3.9. pitkäaikaisen sairauden jälkeen 82-vuotiaana.

Hän oli erittäin pidetty ja rakastettu kirkon työntekijä, jonka helposti lähestyttävä ja lämmin persoona jätti positiivisen jälkensä lukuisten ihmisten elämään erilaisissa kirkon tehtävissä 1960-luvulta alkaen.

Kuten isä Eino tapasi sanoa, hän ”kävi syntymässä” 28.10.1941 Enossa. Hän oli Karjalan evakko, ja Olga ja Ivan Hynnisen perhe palasi vielä kotiinsa Loimolan kylään Suistamolle Einon syntymän jälkeen, välirauhan aikaan, kunnes joutuivat jättämään kotinsa pysyvästi. Uusi koti rakennettiin Kiuruveden Aittojärvelle.

Isä Einon pitkä taival kirkon palveluksessa alkoi ONL:n nuorisotyöntekijänä Oulun ortodoksisessa seurakunnassa vuonna 1966. Oulussa hän tapasi myös sairaanhoitajaopiskelija Ainon, ja heidät vihittiin avioliittoon vuonna 1970.

Hynninen valmistui kanttoriksi 1972, ja hän toimi Helsingin ortodoksisen seurakunnan 3. kanttorina Lohja-Hanko -alueilla 1972-1977 sekä Kiuruveden ortodoksisen seurakunnan kanttorina vuoteen 1979 saakka, josta palasi Ouluun 1. kanttoriksi 1979. Kanttorin tehtävien ohessa hän opetti uskontoa Oulun ortodoksisen seurakunnan laajalla alueella.

Isä Eino suoritti työnsä ohella teologisia jatko-opintoja, ja hänet vihittiin papiksi vuonna 1990. Rovastin arvo hänelle myönnettiin vuonna 2002. Hän toimi sekä kanttorin että papin tehtävissä Oulun seurakunnassa eläköitymiseensä asti vuonna 2005, mutta jatkoi papin tehtäviä ja opetustyötä vielä pitkään eläkkeellä ollessaan, kunnes voimat alkoivat pitkäaikaisen sairauden myötä viime vuosina hiipua.

Rovasti isä Einoa jäävät kaipaamaan puoliso Aino, tyttäret Tiina, Anna ja Lotta perheineen, sukulaiset, ystävät, työtoverit, sekä lukuisat seurakuntalaiset.

Isä Einon hautajaisista tiedotetaan lähiaikoina, ja kaikille avoin muistopalvelus toimitetaan torstaina 5.9. klo 16.30 Oulun Pyhän Kolminaisuuden katedraalissa.

Saata, Herra, lepoon palvelijasi isä Einon sielu!

 

Rovasti Eino Hynninen
Rovasti Eino Hynninen. Kuva: isä Einon kotialbumi.