Ortodoksisuuden mitä, miksi miten -sarja täydentyi avioliiton sakramenttia käsittelevällä videolla

Mitä ortodoksisessa kirkossa tarkkaan ottaen tapahtuu, kun pari vihitään avioliittoon? Ortodoksisuuden mitä, miksi, miten -sarjan uusin video avaa vaihe vaiheelta ortodoksisen vihkitoimituksen etenemistä.

Video on kuvattu kuluvana vuonna autenttisessa vihkitoimituksessa eli eräiden Johannan ja Matin häissä Tapiolassa Pyhittäjä Herman Alaskalaisen ortodoksisessa kirkossa. Videosta on iloa ja tukea avioliittoa suunnitteleville, ortodoksisiin häihin osallistuville sekä erilaisessa kasvatus- ja opetustoiminnassa.

Videon julkaisupäivänä 1.10. ortodoksinen kirkko juhlii Pokrovaa eli Jumalansynnyttäjän suojeluksen juhlaa. Pokrova onkin esimerkiksi Ukrainassa paitsi suuri juhla, myös suosittu vihkimispäivä, joka aloittaa joulupaastoon saakka jatkuvan vihkimiskauden. Pokrovaan liittyy siellä myös vanhoja kansanperinteitä, joissa rukoillaan puolisoa.

Videon on tuottanut Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry ja sen tekemistä on tukennut myös Suomen ekumeeninen tukissäätiö sr. Video on tekstitetty suomeksi, muut tekstitykset (ruotsin, englanti, venäjä ja ukraina) lisätään tallenteeseen mahdollisimman pian.

Ortodoksisuuden mitä, miksi, miten -sarjan videot löytyvät ONL ry:n YouTube -kanavalta omana soittolistanaan: https://www.youtube.com/watch?v=Fo2zJ6X09wo&list=PLdPtvn1nyvG752-El570AkLJWGjOVhM5N

Sarjassa ovat tähän mennessä ilmestyneet osat Ortodoksinen kirkkorakennus, Pyhä ikoni, Risti, Luomakunta, Tuohus, Ortodoksinen ihmiskäsitys, Kaste ja mirhavoitelu, Ehtoollinen ja Avioliittoon vihkiminen.