Nuorisovaihtomatka Konstantinopoliin – haku käynnissä 22.10. saakka

Hänen Kaikkipyhyytensä, Ekumeeninen patriarkka Bartolomeos kutsuu Suomen ortodoksisen kirkon nuoria Turkkiin tutustumaan ekumeeniseen patriarkaattiin ja muuhun Istanbuliin.

Konstantinopolin ekumeenisen patriarkaatin ja Suomen ortodoksisen kirkon nuorisovaihtomatkan käytännön järjestelyistä vastaa Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry.

Matkalle valitaan hakemusten perusteella 5-6 nuorta (18-29-vuotiasta). Matkan ajankohta on 18.-23.11.2024 (lentojen saatavuudesta riippuen päivät voivat muuttua hiukan, ajoittuu joka tapauksessa välille 17.-24.11.).

Matkaan lähdetään matkanjohtaja isä Joonas Ratilaisen johdolla Helsingistä, jossa kokoontuminen on lentoasemalla. Istanbulin päässä Suomen ryhmästä on perinteisesti pidetty erittäin hyvää huolta ja ryhmälle on osoitettu lämmintä vieraanvaraisuutta. Majoitus ja valtaosa matkan aterioista tarjotaan joko patriarkaatin tai liiton puolesta.

Ohjelmassa on tutustumista patriarkaattiin ja ehkä jopa myös Hänen Pyhyytensä eli itse patriarkan tapaaminen. Matkalla tutustutaan moniin historiallisiin, kirkollisiin ja maallisiin kohteisiin, myös modernimpi puoli kaupungista tulee varmasti tutuksi. Myös jumalanpalveluksiin päästään osallistumaan, todennäköisesti ainakin juhlaliturgiaan Neitseen Marian temppeliinkäymisen päivänä.

Matkaan valittavilla tulee olla
– voimassaoleva passi (ilmoita jos sinulla on jonkin muun maan kuin Suomen passi)
– oma matkavakuutus
– valmius maksaa sadan euron omavastuuosuus matkasta

Lisäksi kukin osallistuja kustantaa oman matkansa kotoaan Helsinki-Vantaalle ja takaisin, joskin tähän voi kysyä omasta kotiseurakunnasta avustusta. Toki jokaisella lähtijällä on hyvä olla myös jonkin verran omia käyttövaroja mukana.

Matkalle hakeminen

Jos koet Istanbulin ja patriarkaatin kutsuvan, lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi viimeistään 22.10.2024 klo 12 osoitteeseen onl@ort.fi.

Hakemuksessa voit kertoa itsestäsi kirjallisesti ja haluamallaan tavalla (kuka olet, mitä harrastat, suhteesi kirkkoon jne). Liitto kuulee myös mieluusti, miksi juuri sinä olet sopiva ehdokas tälle matkalle. Muista liittää mukaan yhteystiedot.

Valinnat tehdään heti hakuajan päätyttyä työntekijöiden ja johtokunnan edustajan yhteistyönä. Valinnoissa painotetaan tasaista maantieteellistä kattavuutta ja sukupuolijakaumaa. Valinnassa katsotaan eduksi aktiivinen osallistuminen oman seurakunnan ja/tai ONL:n nuorisotoimintaan, esimerkiksi nuorten iltoihin osallistuminen, kerho- tai leiriohjaajana toimiminen ja niin edelleen. Valmistaudu vahvistamaan osallistumisesi pikaisesti saatuasi tiedon valinnasta.

Lisätietoja antaa ONL ry:n järjestösihteeri Annakaisa Onatsu (annakaisa.onatsu@ort.fi, 040 6858854)