Lintulan uusin julkaisu on teologi Carrie Frederick Frostin vahva puheenvuoro naisten asemasta kirkossa

Lastenlastemme kirkko -teoksen kansi.
Kirjan on suomentanut Elsi Takala.

Lintulan luostari on julkaissut suomeksi yhdysvaltalaisen ortodoksiteologin Carrie Frederick Frostin kirjan Church of Our Granddaughters (Lastenlastemme kirkko).

Frost vieraili Suomessa syksyllä 2023 Naisen eletty ortodoksisuus -seminaarin puhujana. Hänen esitelmänsä ”Naiset ja diakonia ortodoksisessa kirkossa” julkaistiin tuoreeltaan Aamun Koitossa TT Ari Koposen suomentamana: https://aamunkoitto.fi/arki-ihmiset/teologian-professori-carrie-frederick-frost-tehtava-muutoksia-jotka-palvelevat

Kirjassaan Frost nostaa esille naisten elämään liittyviä käytäntöjä Kirkon elämässä ja osoittaa, etteivät ne useinkaan vastaa Kirkon teologista ydinsanomaa. Kirjassa tulee käsitellyksi naisten liturgiseen elämään osallistumisen rajoittaminen kuukautisten aikana, kirkottamistoimituksessa ja keskenmenon yhteydessä luettavien rukousten ei-pastoraalinen sisältö, naisten osallistuminen kirkon opetus- ja hallintotehtäviin ja lopuksi siunaaminen pappeuden alempiin asteisiin kuten lukijoiksi ja ipodiakoneiksi sekä naisdiakonaatti.

Kaikkia näitä aiheita Frost käsittelee säilyttäen suuren rakkauden ja kunnioituksen Kirkkoa kohtaan.

Lastenlastemme kirkko -teos on erityisen ajankohtainen nyt, kun naisdiakonaatti ja tyttöjen ja naisten toimiminen kirkollisissa palvelutehtävissä ovat nousseet näkyväksi keskustelunaiheeksi omassa paikalliskirkossamme.

Kirjan on suomentanut Elsi Takala.

Kirjaa on saatavilla mm. Lintulan verkkokaupasta: https://www.lintulanluostari.fi/tuote/lastenlastemme-kirkko/