KMN:n maailmanlähetyksen komissiolla suuntaviivat kahdeksalle vuodelle

Filantropia ry:n toiminnanjohtaja ja komission varamoderaattori Riina Nguyen osallistui komission suunnitteluryhmän kokoukseen Genevessä 22.–25.11.2023.

Tapaamisen osallistujat yhteiskuvassa

Kirkkojen maailmanneuvoston (KMN) keskuskomitea kokoontui kesäkuussa 2023 valitsemaan kokoonpanot eri komissioihin ja työryhmiin. Suomen ortodoksisesta kirkosta on tällä hetkellä useita edustajia KMN:n toimielimissä. Maria Mountraki on keskuskomitean jäsen, Siiri Klubb edustaa nuorten verkostossa, Jelisei Heikkilä toimii Faith & Order -komissiossa ja Riina Nguyen valittiin Maailmanlähetyksen ja evankelioinnin komissioon (CWME, Commission on World Mission and Evangelism).

Maailmanlähetyksen komissiossa on kristittyjä ympäri maailmaa, ja se on kokoontunut syksyn aikana useita kertoja etäyhteydellä. Komission työskentely keskittyy seuraavien kahdeksan vuoden aikana lähetystyön dekolonisaatioon sekä tilan ja äänen antamiseen erityisesti alkuperäiskansoille ja vammaisille.

Komission moderaattorina toimii Kanadan yhdistyneen kirkon pääsihteeri Michael Blair. Komissio valitsi keskuudestaan varamoderaattoreiksi Filantropian toiminnanjohtajan Riina Nguyenin ja Aotearoan metodistikirkon pääsihteerin Tara Tautarin Uudesta-Seelannista.

Komission suunnitteluryhmä kokoontui Genevessä 22.–25.11. CWME:n johtajan Peter Cruchleyn ja ohjelmajohtajan Kyriaki Avtzin sekä KMN:n alkuperäiskansojen asiantuntijan Lori Ransomin kanssa sopimaan temaattisesta ja alueellisesta työskentelystä sekä toimikauden aikataulusta. Moderaattoreiden lisäksi kokoukseen osallistui nuorisoedustajana Idris Balugon Nigeriasta ja ekumeenisen vammaisten verkoston (EDAN) edustajana Gordon Cowans Jamaikalta.

Lähetyskomissio ja sen alaryhmät työskentelevät etäyhteyksien lisäksi lähitapaamisissa, jotka toteutetaan pääasiassa globaalin etelän alueella. Kevään 2024 aikana komissio sopii temaattisten ryhmien tavoitteista ja kokoonpanosta ja heinäkuussa komissio kokoontuu ensimmäiseen lähitapaamiseen Keniassa.

Kuva: Riina Nguyen