Kasvurauha – turvallisempi seurakunta lapsen ja nuoren kasvua tukemassa

Suomen ortodoksinen kirkko on 25.10. mukana toteuttamassa sosiaali- ja terveysministeriön Väkivallaton lapsuus 2020–2025 -toimenpidesuunnitelmaan liittyvää hybridiseminaaria – mukaan voi ilmoittautua vielä 25.10. klo 9 saakka.

Helsingissä Kirkkohallituksen tiloissa (Eteläranta 8, Mikael -salissa) järjestetään keskiviikkona 25.10. klo 9.30–16.30 järjestetään ekumeeninen hybridiseminaari “Ro att växa – Kasvurauha -turvallisempi seurakunta lapsen ja nuoren kasvua tukemassa”. Maksuton ja osittain kaksikielinen seminaari on tarkoitettu – seurakuntien, järjestöjen ja kirkkojen työntekijöille ja luottamushenkilöille. Keskustelemassa on eri kirkkokuntien ja alojen asiantuntijoita. Seminaarin juontavat nuoret opiskelijat, Mitja Ritvanen (ort.) ja Ilona Rantala

Seminaari liittyy STM:n Väkivallaton lapsuus 2020–2025 -toimenpidesuunnitelmaan. Tavoitteena on kehittää eettinen toimintamalli lapsiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi. Miten ehkäisemme ja estämme uskonnollisissa yhteisöissä tapahtuvan henkisen, hengellisen, fyysisen tai seksuaalisen väkivallan tai kaltoinkohtelun? Mitkä ovat turvallisemman tilan ohjeistukset ja miten sitoudumme yhdessä turvaamaan jokaiselle lapselle kasvurauhan uskonnollisen yhteisön toiminnassa?  

Luennoitsijoina seminaarissa:

  • Ulla Korpilahti, kehittämispäällikkö, THL, Väkivallaton lapsuus
  • Taina Laajasalo, oikeuspsykologian dosentti ACElife – hanke, Helsingin yliopisto
  • Janne Villa, toimittaja, psykoterapeutti
  • Pia Rendic, pappi, seksuaaliterapeutti, väitöskirjatutkija, kirjailija. Toivu riippuvuudesta-hankkeen asiantuntija (Diakon)
  • Mikael Elmolhoda, mediateologi, Helsingin Kansanlähetys

Ohjelma lähetetään osittain myös striimattuna. Tilaisuudesta ei tehdä tallennetta. Mukaan voi ilmoittautua vielä 25.10. klo 9 asti osoitteella liisa.valila@evl.fi

Tapahtuman järjestävät Suomen ekumeeninen neuvosto ja Suomen ev.lut.kirkko/ Kirkkohallitus. Mukana toteutuksessa mm. Katolinen kirkko Suomessa, Suomen Ortodoksinen kirkko, Helluntaikirkko, Suomen Vapaakirkko, Suomen lähetysseura, Step-koulutus, Lasten ja nuorten keskus ry, Kansanlähetys, Kansan Raamattuseura, OPKO Opiskelija ja koululaislähetys.