Diakoniatyöntekijän toimi avoinna Helsingin seurakunnassa

Helsingin ortodoksinen seurakunta julistaa haettavaksi diakoniatyöntekijän toimen.

Diakoniatyöntekijää haetaan moniammatilliseen tiimiin, jonka lähiesimiehenä toimii seurakunnan diakoni. Tiimin tukena toimii myös pappi.

Perustehtävä on aineellisen,  henkisen ja hengellisen auttamisen tarjoaminen.

Työssä korostuu lähimmäisen kohtaaminen, kuunteleminen, rinnalla kulkeminen, ohjaaminen ja auttaminen. Yhteiskunnan, kunnallisten ja muiden avustustyötä tekevien sektorien tuntemus sekä yhteistyö niiden kanssa on diakonian arkipäivää. Osana tehtävää on lisäksi kokoavan toiminnan organisointia kerhojen, leirien tai matkojen muodossa tai niissä mukana olemista. Tiimin kesken on sovittu kunkin työntekijän toiminta- alue ja muu vastuu.

Tehtävään valittavalta edellytetään soveltuvuutta tiimiin, riittävää työkokemusta sosiaali- ja/tai terveydenhuoltoalan kentältä sekä valmiutta itsenäiseen työhön. 

Tiimillä on mahdollisuus ammattitaitoa ylläpitävään koulutukseen sekä jaksamista tukevaan ryhmätyönohjaukseen.

Toimeen hakijan tulee olla ortodoksisen kirkon jäsen. Toimeen valittavalla edellytetään sosiaali- tai terveydenhuoltoalan koulutusta. Hakijalle katsotaan eduksi venäjän- ja/tai ukrainakielen taito. Palkkauksessa noudatetaan Suomen ortodoksisen kirkon työehtosopimusta. Tällä hetkellä diakoniatyöntekijän peruspalkka on 2580,61e. Lisäksi maksetaan kokemuslisää ja suoritusperusteista palkanosaa.

Tehtävä täytetään 1.1.2025 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa diakonian esihenkilö Juha Lampinen p. 040 5279580, juha.lampinen@ort.fi. tai diakoniatyöstä hallinnollisesti vastaava pappi Teo Merras p. 040 5403200, teo.merras@ort.fi.

Hakemukset sähköpostitse osoitteeseen hakemukset.helsinki@ort.fi. Viestin otsikoksi ’Diakoniatyöntekijä’. Hakemusten on oltava perillä tiistaihin 8.10.2024 klo 14 mennessä.

Suomen suurimmassa ortodoksisessa seurakunnassa on myös Suomen suurin ortodoksisten työntekijöiden tiimi. Helsingin ortodoksisessa seurakunnassa toimii kaikkiaan kuusi diakoniatyöntekijää, joista jokaisella on oma maantieteellinen vastuualueensa. Seurakunnan laajaan toiminta-alueeseen kuuluu yhteensä 44 kuntaa Hangosta Heinolaan, Helsinkiin ja Hämeenlinnaan saakka ja kaikkiaan 21 pyhäkköä. Seurakuntaan kuuluu yli kolmannes kirkon väestöstä, mikä oli vuoden 2023 loppuessa lähemmäs 22 000 jäsentä.