Taipaleen seurakunta lähettää jumalanpalveluksiaan netissä ja aktivoituu sosiaalisessa mediassa

Korona-epidemia rajoittaa nyt suuresti riskiryhmissä olevien liikkumista ja kaikkien ihmisten kokoontumista ja sosiaalisia kontakteja. Kirkko ja seurakunnat kantavat vastuuta riskiryhmien suojelemisessa ja yhteisessä ponnistuksessa epidemian hillitsemiseksi. Valitettavasti tämä merkitsee ennenkokemattomia rajoituksia seurakunnan kokoontumisiin. Toistaiseksi jumalanpalvelukset toimitetaan niin, että jumalanpalveluksissa on läsnä vain toimittajat ja avustajat, minimimiehityksellä.

Vaikeassa tilanteessa haluamme mahdollistaa seurakuntalaisille osallistumisen oman seurakunnan jumalanpalveluksiin internetin välityksellä. Viikonloppuna 21.-22.3. kokeillaan ensimmäisiä livestriimauksia Outokummussa. Niitä voi seurata allaolevien linkkien kautta seurakunnan youtube-kanavalla:

Vigilia: https://www.youtube.com/watch?v=sczKj267hGE
Liturgia: https://www.youtube.com/watch?v=k5efB3e5dsA

Striimauksia pyritään jatkamaan poikkeustilan aikana. Myös muista seurakunnista välitetään jumalanpalveluksia nettiin: ort.fi/uutishuone/2020-03-17/polkuja-verkkolahetyksiin. Tämä on hyvä tilaisuus kurkistaa pyhäköihin eri puolilla Suomea ja saada hengellistä ravintoa useammista lähteistä!

Taipaleen seurakunta on myös aktivoitunut sosiaalisessa mediassa. Seurakunnalla on nyt oma virallinen facebook-sivu @taipaleenortodoksit (huomaa, että netissä on myös epävirallinen Taipaaleen seurakunnan sivu, jota seurakunta ei ylläpidä) sekä instagram-tili taipaleenortodoksit. Näiden välityksellä, sekä seurakunnan nettisivujen kautta, saat ajantasaisinta tietoa.

Seurakunnan toiminta ei siirry pelkästään internetiin. Ymmärrämme, että kaikki seurakuntalaiset eivät ole näiden välineiden käyttäjiä. Haluamme kuitenkin käyttää kaikki mahdolliset kanavat, joilla voimme palvella seurakuntalaisia tänä poikkeuksellisena aikana.

Seurakunnan työntekijät ja muu papisto palvelevat edelleen puhelimitse ja sähköpostitse. He tarjoavat apuaan sielunhoidollisen keskustelun muodossa ja kulkevat mukana iloissa ja suruissa. Ottakaa rohkeasti yhteyttä! Papisto toimittaa myös välttämättömät ja kiireelliset kirkolliset toimitukset, kuten sairaanripitykset. Myös katumuksen sakramenttia toimitetaan, synnintunnustuksia otetaan vastaan. Papistoa voi pyytää tuomaan ehtoollista kotiin.

Riskiryhmiin kuuluvia neuvotaan erityiseen varovaisuuteen ja harkitsevuuteen eli noudattamaan terveysviranomaisten ja valtiovallan antamia ohjeita karanteenia vastaavista olosuhteista.

Käsillä oleva aika on meille seurakuntana mahdollisuus vahvistaa rukouselämäämme, huomioida lähimmäistämme, tarjota konkreettista apua vaikeassa tilanteessa oleville. Toisin sanoen todellinen, yhteinen paastokilvoitus! Etsikäämme luovasti kaikkia tapoja kokea seurakuntayhteyttä, samalla kaikkea varovaisuutta noudattaen!