Polkuja verkkolähetyksiin

Ajankohtaista | 17.03.2020

Linkit YouTuben ja Facebookin kautta seurattaviin jumalanpalveluksiin.

Rukoillaan kotona -logo

Jumalanpalveluselämä jatkuu kirkoissamme myös poikkeusoloissa. Koska kirkkokansa ei voi nyt osallistua jumalanpalveluksiin, palveluksista tuotettavien verkkolähetysten määrää lisätään.

Seurakunnat voivat välittää jumalanpalveluksia verkkoon oman Facebook -kanavansa kautta ns. live -toiminnolla. Osalla seurakunnista on myös valmius tuottaa materiaalia omalle YouTube -kanavalle, josta lähetykset ovat kaikkien nettiä käyttävien katsottavissa.

Tälle sivulle listataan keskeisimmät YouTubesta ja Facebookista löytyvät ”jumalanpalveluskanavat” sitä mukaa kun seurakunnat perustavat omia kanaviaan. Lista ei ole kattava.

Lapin ortodoksinen seurakunta pyrkii lähettämään omalla kanavallaan palveluksia päivittäin ja monen muunkin seurakunnan kanavalla voi seurata palvelusta monia kertoja viikossa. Lisäksi Lapin seurakunnassa työskentelevä isä Rauno Pietarinen tekee omalle kanavalleen lyhyitä opetuspuheita: https://www.youtube.com/user/rpietarin

Verkkolähetystä seuratessa on hyvä rauhoittaa huone muulta toiminnalta ja asettua kodissa ikonin äärelle aivan kuin kirkossakin. 

Mistä löydän uudet verkkolähetykset?

Omalla Facebook-tunnuksella voi merkitä alla luetelluista Facebook-sivuista haluamansa seuratuiksi. Tämän jälkeen seurattujen sivujen suorat lähetykset näkyvät koostesivulla, joka on aina osoitteessa https://www.facebook.com/watch/live/ .

YouTube-kanavan voi tilata. Jos kanavan haluaa tilata, YouTubeen pitää kirjautua Google-tunnuksilla (samoilla, joita käytetään Gmailissa). Suoran lähetyksen merkki   näkyy tilatun kanavan kohdalla Tilaukset-sivupalkissa kun lähetys on meneillään. Lisäksi kanavan tilattuaan voi klikata tilausnapin vieressä olevaa kellokuvaketta, jos haluaa ilmoitukset uusista videoista. YouTube-lähetykset näkee ilman kirjautumistakin. Jos ei kirjaudu, lähetykset pitää tarkistaa kunkin kanavan sivulta erikseen.

Seurakuntien YouTube-kanavat pyritään lisäämään myös kirkon palvelukeskuksen YouTube-kanavan sivupalkkiin.

Verkkolähetysten kanavat