Lukiolaisten opintomatka Montenegroon 3.-7.5.2024

APOSTOLI PAAVALIN JÄLJILLÄ DALMATIAAN
Lukiolaisten opintomatka Montenegroon 3.-7.5.2024

Taipaleen ja Joensuun ortodoksiset seurakunnat järjestävät yhteistyössä paikallisten lukioiden kanssa ortodoksisten lukiolaisten opintomatkan Montenegroon toukokuussa 2024. Matkakohteina ovat maan pyhät luostarit, vanhat kirkot, jylhät vuoret ja sininen meri. Seurakunnat tukevat matkaa rahallisesti, mutta lisäksi nuoret keräävät yhdessä rahaa matkan toteutumiseksi. Opintomatkalla on mahdollista korvata yksi lukion kurssi. Neuvottele asiasta oman ortodoksien uskonnonopettajasi kanssa ja sovi samassa matkaan liittyvistä ennakkotehtävistä.

Ilmoittautuminen on pe 2.2.2024 mennessä. Ole nopea, sillä mukaan pääsee 18 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Matka on tarkoitettu ortodoksiseen uskonnonopetukseen osallistuville lukiolaisille ja heidän ortodoksisen uskonnon opettajilleen (9 Taipaleen seurakunnasta ja 9 Joensuun seurakunnasta). Huomioi, että matkaamme Montenegrossa, jossa on korkeita vuoristoja. Matka ei sovellu korkeanpaikankammoisille. Matkalla ovat mukana Taipaleen seurakunnan pappi isä Nemanja Balčin ja Joensuun seurakunnan kasvatustyöntekijä Antti Potkonen.

Lue lisää Montenegron nähtävyyksistä:
https://kerranelamassa.fi/montenegro-matkailu/montenegron-nahtavyydet/
   

  • Matkan ajankohta: 3.-7.5.2024.
  • Hinta: omavastuu 330 €, sisältää juna- ja lentoliput, bussikyydityksen Montenegrossa, majoituksen puolihoidolla (aamupala ja yksi lämmin ateria päivässä). 
  • Lähtö pe 3.5. iltapäivällä junalla Joensuusta Helsinkiin. Paluu Joensuuhun ti 7.5. myöhään illalla. Muistathan sopia oman lukiosi kanssa luvallisesta poissaolosta matkan ajalle (ma-ti).
  • Tämä hinta edellyttää sitä, että lukiolaiset keräävät yhdessä rahaa järjestämällä seurakunnassa erilaisia myyjäisiä ja kahvitilaisuuksia ennen matkaa. Ilmoittautumalla sitoudut näiden järjestämiseen.
  • Matkan ensimmäinen erä 200 € maksetaan 20.2. mennessä Taipaleen seurakunnan tilille FI27 5518 0320 0019 97. Maksun viestikohtaan kirjoitetaan ”Montenegron matka, matkalle lähtevän etunimi ja sukunimi”. Maksamalla varausmaksun sitoudut osallistumaan matkalle. Kyseessä on varausmaksu, jota ei palauteta.

Matkaesite ja huoltajan suostumus lomake