Pyhiinvaellus Essexin luostariin 10.-14.3.

Pyhiinvaellus Essexin luostariin 10.-14.3.2024

Taipaleen ortodoksinen seurakunta järjestää pienimuotoisen pyhiinvaelluksen Essexin luostariin Englantiin. Matkan ajankohta on su-to 10.-14.3.2024.

Essexin pyhän Johannes Kastajan luostari toimii Ekumeenisen patriarkaatin alaisuudessa. Luostari on tunnettu Jeesuksen rukouksen perinteestä, jonka Athosvuorelta Englantiin toi Essexin luostarin perustaja, pyhä Sofroni Saharov (+1993). Luostarissa toimii kaksi puolta, naisluostari ja miesluostari. Munkit ja nunnat ovat lähtöisin eri maista, joten päivittäiset aamu- ja ehtoopalvelukset on korvattu Jeesuksen rukous -palveluksilla.

Lähtömme on Joensuusta sunnuntaina 10.3. klo 15 junalla Helsinkiin, josta lennämme Ryanairilla Lontooseen. Yövymme Stanstedin lentokenttähotellissa, joka sijaitsee 40 min ajomatkan päässä luostarista.

Aamulla luostarin auto tulee meitä hakemaan. Naiset majoitetaan nunnien ja miehet munkkien puolelle. Olemme luostarissa maanantaista keskiviikkoon. Tiistaina osallistumme liturgiaan. Paluulento on keskiviikkoiltana. Helsingissä yövymme lentokenttähotellissa. Torstaina 14.3. palaamme aamujunalla, joka on perillä Joensuussa klo 15.

Suomalainen pappismunkki Melkisedek opastaa meitä luostarissa. Hän on asunut Essexissä jo parikymmentä vuotta. Luostari pystyy vastaanottamaan maksimissaan 12 hlö ryhmän, 6 mies- ja 6 naispuolista pyhiinvaeltajaa. Matkustamme kevyellä varustuksella, mukanamme ainoastaan käsimatkatavarat (55 x 40 x 20 cm, max 10 kg).

Maksu 400 €/hlö helmikuun alussa (1.2.2024), hinta sis. juna- ja lentoliput, kuljetuksen lentokentältä luostarille ja takaisin, 3 yötä luostarissa ruokailuineen ja 2 yötä lentokenttähotellissa. Jokainen lähtijä on velvollinen hankkimaan oman matkavakuutuksen!

Sitovat ilmoittautumiset ainoastaan puhelimitse: Nemanja Balčin, puh. 040 6732918.

Ilmoittaudu pian, kuitenkin la 20.1. mennessä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Matkaesite 

 

Hyödyllisiä linkkejä:

https://essexmonastery.com/

https://www.lintulanluostari.fi/2019/11/27/vanhus-sofroni-saharov-pyhaksi/

https://ort.fi/pyhittaja-sofroni-essexilainen-saharov