Ehdokkaiden asettaminen seurakunnanvaltuuston vaaliin 2020

Kahdella uuden Joensuun ortodoksisen seurakunnan äänioikeutetulla jäsenellä on oikeus asettaa vaalialueellaan ehdokkaita seurakunnanvaltuustoon. Ehdokasasettelu tapahtuu kirjallisesti. Ehdokasasettelua koskevat asiakirjat on toimitettava Joensuun osalta seurakuntavirastoon, Kirkkokatu 32, 80100 Joensuu ja Ilomantsin osalta seurakuntakeskus Elia, Kirkkotie 17, 82900, Ilomantsi viimeistään torstaina 17.9.2020 klo 15 mennessä. Asiakirjassa, jossa on ilmettävä ehdokkaan täydellinen nimi, syntymäaika ja kotikunta, ja joka on vähintään kahden (2) uuden Joensuun ortodoksisen seurakunnan jäsenen allekirjoitettava, saadaan esittää niin montaa ehdokasta kuin kyseiseltä vaalialueelta valitaan jäseniä valtuustoon. Vaalitoimituksessa ei voi enää esittää ehdokkaita.

Ehdokasasettelulomakkeet

Vaalialueelta 1, ehdokasasettelulomake (Joensuu)
Vaalialueelta 2, ehdokasasettelulomake (Ilomantsi)
Vaalialueelta 3, ehdokasasettelulomake (Kontiolahti)
Vaalialueelta 4, ehdokasasettelulomake (Lieksa)
Vaalialueelta 5, ehdokasasettelulomake (Kiteen, Tohmajärvi ja Rääkkylä)

Vaalikelpoisuus

Seurakunnanvaltuuston jäseneksi voidaan valita ortodoksisesta kristillisestä vakaumuksesta tunnettu äänioikeutettu seurakunnan jäsen, joka ei ole vajaavaltainen eikä seurakunnan päätoiminen työntekijä. Vaalilautakunta laatii annettujen asiakirjojen perusteella ehdokasluettelon sekä ilmoituksen äänestysajoista ja äänestyspaikoista, vaalitavasta sekä siitä, milloin vaalin tulos julkaistaan. Tämä ilmoitus asetetaan nähtäväksi kirkkoherranvirastossa seurakunnan ilmoitustaululle viimeistään 30 päivää ennen vaalitoimituksen alkamista 2.10.2020 ja Aamun Koitto -lehden seurakuntaliitteessä nro 5/2020, joka julkaistaan 26.10.2020.