Kirkkomusiikki

Kirkkokuoromme Ilomantsin Profeetta Elian kirkon kuoro

“Osana suurempaa perinnettä”

Profeetta Elian kirkon kuoro on aktiivinen, noin 14 laulajan joukko, joka harjoittelee viikoittain, ja kantaa vastuun seurakunnan jumalanpalveluksien laulamisesta.

Kuoro myös esiintyy, järjestää sävelhartauksia ja tekee laulumatkoja, aikaisempina vuosina mm. Kreikkaan ja Viroon. Kuoro tekee yhteistyötä Taipaleen kirkkokuoron kanssa, sekä Ilomantsin muitten kuorojen kanssa mm. joulun hyväntekeväisyyskonsertin ja yhteisen laulukoulutuksen merkeissä. Pyhän Elian kirkon kuoro on tullut Ilomantsissa tunnetuksi mm. Itä‐slaavilaisten joululaulujen esittäjänä Parppeinvaaralla vuosittain järjestetyssä sävelhartaudessa.

Kirkkokuorolaisten kokemuksen mukaan “laulamalla kirkkokuorossa on osa arvokasta ja pitkää perinnettä”. Erään laulajan mukaan “kirkkokuorossa laulaminen opettaa nöyrää asennetta. Koskaan ei voi tulla niin hyväksi, etteikö voisi oppia jotain uutta.” Kirkossa laulamalla on osa myös laajempaan yhteistä traditiota. Yksi laulaja totesikin, että “Menitpä lähialueilla mihin tahansa, esimerkiksi Viroon tai Venäjälle, käytössä kirkossa ovat samat sävelmät, vaikka eri kieli”.

Pyhän Elian kirkon kuoro harjoittelee tiistaisin klo 18–19.30 Elian kirkossa.

Kevään harjoituskausi käynnistyy ti 9.1.2024.

Kirkkolaulupiiri

Kirkkolaulupiiri Möhkössä 28.8.2022

Seurakunnassa toimii myös yksiäänisesti laulava kirkkolaulupiiri. 
Kirkkolaulupiiri kokoontuu joka toinen tiistai klo 16-17 seurakuntakeskus Eliassa.   

Kevään harjoituskausi käynnistyy ti 16.1.2024.

Ota yhteyttä, jos laulaminen kiinnostaa!  
Kysy lisää: kanttori Darja Potkonen, (p. 0400526304)