Piennarfilmi / Karjalaisuus

Piennarfilmi-elokuvaosuuskuntamme tekee heinäkuussa pohjatöitä Karjala-aiheista tuotantoa varten Ilomantsissa. Tavoitteenamme on tutustua Karjalan alueen kuvausmiljöisiin, sitä kautta hioa hankkeen visuaalista ilmettä, saada näppituntumaa karjalaisesta kulttuurista sekä keskustella ja kuulla tarinoita. Kyseessä on valmistelumatka, joka pohjustaa vuonna 2021 tapahtuvaa varsinaista tuotantoa.

Osallistumme Iljan praasniekan viettoon seuraamalla ja tutustumalla tapahtuman kulkuun.

Kuvaamme valmistelevaa videomateriaalia, minkä avulla hahmottelemme lopullista kuvallista ilmaisua. Jos toivot, ettei sinua kuvata, kerrothan siitä kuvaajalle. Lähtökohtaisesti emme tee paikalla haastatteluja, mutta kuulemme mielellämme tarinoita. Noudatamme Suomen
Freelance-journalistien ohjenuoria, joihin voi tutustua oheisesta linkistä: https://www.freet.fi/ukk/

Tuotantoryhmä vastaa tietoturvasta. Dokumentointiin liittyvissä kysymyksissä voi kääntyä dokumentaristien puoleen joko tapahtumassa tai sähköpostitse.

Paikalle tulevat hankkeen käsikirjoittaja-ohjaaja Leevi Ikonen ja art director Petri Kangas.

Molempien sukujuuret ovat Karjalassa ja isovanhemmat evakoita.

Hankkeen kohdeyleisönä ovat ensisijaisesti nuoret, ja ilmaisussa pyrimme yhdistelemään karjalaisia ja muita itämerensuomalaisia muinaisia elementtejä moderniin kuvastoon. Dokumentoimme karjalaisuudesta ammentavia taiteilijoita ja toimijoita, minkä toivomme ehkäisevä
kulttuurin museoitumista ja herättävän nuorten kiinnostuksen karjalaiseen kulttuuriin. Projektimme päämääränä on dokumenttilyhytelokuva. Hankkeeseen kuuluu myös journalistinen reportaasi, jonka julkaisee tamperelainen Rare-nuorisomedia ensi vuonna.

Olemme saaneet kirkkoherra Ioannis Lampropoulosilta kutsun rukouspalvelukseen, joka järjestetään Kokonniemen kalmistossa sunnuntaina 19.7. klo 13.

Kiitos paljon, passibo ylen äijä!

Petri Kangas (petri@piennarfilmi.com)

Leevi Ikonen (leevi@piennarfilmi.com)