Valtuuston kokouksen 2/2024 pöytäkirja

Taipaleen ortodoksisen seurakunnan seurakunnanvaltuuston kokous 2/2024 pidettiin tiistaina 21.5.2024. Paikka: Juuan ortodoksinen seurakuntatalo/Teams. Kokouksessa oli esillä seuraavat asiat:

 • Täydennettiin kappelineuvostoa valitsemalla pääkirkon isännöitsijä Marjatta Kuittinen kappelineuvoston jäseneksi.
 • Vahvistettiin seurakunnan vuoden 2023 tilinpäätös ja toimintakertomus
 • Myönnettiin vastuuvapaus tilivelvollisille
 • Käytiin läpi ja hyväksyttiin vuoden 2024 vuosikertomus
 • Muut asiat
  • Säynelammelle tarvitaan pieniä korjausmaalauksia
  • Nurmeksen kirkon mattotarpeet huomioidaan vuoden 2025 talousarviossa.
 • Ilmoitusasiat
  • Asia 1: Investointisuunnitelman mukaiset:
   Juuan seurakuntatalon kattoremontti on valmistunut, Polvijärven kirkon patterit on uusittu. Investointisuunnitelman ulkopuolinen työ, Virkatalon patterit uusittiin, koska sähkömies totesi ne huonokuntoisiksi. Olivat alkuperäiset patterit, jotka kuumenivat liikaa.
  • Asia 2: Juuan tsasouna on suojeltu rakennus SR2 merkinnällä, mikä tarkoittaa, ettei rakennusta saa purkaa eikä julkisivua muuttaa. Kiinteistölautakunta on valinnut kuntotutkijan tekemään rakennuksesta kuntotutkimuksen. Kuntotutkimus sisältää myös pintojen aukaisemisia, haitta-aine näytteitä ja kustannusarvion korjauksista.
  • Asia 3: Investointi ja kunnossapitosuunnitelman mukaiset toimet:
   Nurmeksen kirkon salaojituksen kunnostus alkaa toukokuussa, Outokummun kirkon huoltomaalaus on valmistunut, Kanttorilan huoltomaalaus on meneillään.
  • Asia 4: Seurakunnanneuvosto on hyväksynyt toimessa olevien työntekijöiden kirjalliset toimenkuvat, jotka seurakunnantarkastuksessa 2022 määrättiin tehtäväksi. Toimenkuvia on käsitelty työpaikkakokouksissa työntekijöiden kanssa.
  • Asia 5: Seurakunnanneuvosto on päättänyt, että tiistaiseurat voivat kerätä kolehdin oman alueensa pyhäkössä toimintansa tueksi.
  • Asia 6: Seurakunnan puukaupat ovat tuottaneet enemmän tuloja kuin odotettiin. Tuloja on sijoitettu seurakunnanneuvoston päätöksellä, jotta niistä saadaan tuottoa.
  • Asia 7: Kirkolliskokous on tehnyt päätöksen, että kirkko voi kilpailuttaa seurakuntien vakuutukset yhdessä. Selvityksen vakuutusten kuluista ja vertailun vuoksi kirkko tarvitsi valtakirjan seurakunnilta vakuutusten kilpailutusta ja selvitystä varten. Valtuutetulla on oikeus saada vakuutusyhtiöiltä kaikki tehtävänsä suorittamiseksi tarvitsemansa vakuutus- vahinko, ja riskitiedot liittyen nykyisiin ja entisiin vakuutuksiin sekä vakuutustarjoukset; Toimittaa vakuutusyhtiöille tarvittavia tietoja tarjousta ja vakuutusta varten sekä vastaanottaa vakuutuskirjoja ja vakuutustarjouksia sekä saada vakuutusyhtiöiltä kaikki ne tiedot, jotka valtuuttajalla on oikeus saada. Koska kyseessä oli kirkolliskokouksen päätös, kirkkoherra allekirjoitti seurakunnan puolesta valtakirjan ja toimitti asian tiedoksi seurakunnanneuvostolle ja nyt valtuustolle.
 • Seuraava kokous pidetään 11.11.2024 tai kutsun mukaan, jos kokoontumiselle on aikaisemmin tarvetta.

Valtuuston pöytäkirja 3/2023