Nemanja Balcin Taipaleen toiseksi papiksi

Taipaleen ortodoksisen seurakunnan seurakunnanvaltuusto on kokouksessaan 31.1.2021 valinnut seurakunnan avoinna olleeseen toisen papin toimeen pastori Nemanja Balcinin.

Isä Nemanja on tällä hetkellä opintovapaalla Tampereen ortodoksisen seurakunnan nuorisotoimenohjaajan toimesta. Hänen tarkempi aloitusajankohtansa Taipaleella selviää tuonnempana, mutta on kuitenkin helmikuun aikana.

Onnittelut isä Nemanjalle valinnan johdosta ja sydämellisesti tervetuloa Taipaleelle papiksi!

Alla isä Nemanjan itsensä kirjoittama esittely.

   
Hei,

Olen Taipaleen ortodoksisen seurakunnan uusi pappi, Nemanja Balčin. Olen hyvin iloinen ja otettu, että minut on valittu tähän hienoon, historialliseen, seurakuntaan toiseksi papiksi. Taipaleen seurakunta on tullut minulle vuosien varrella tutuksi ja hyvin rakkaaksi, jumalanpalvelusten ja etenkin praasniekkojen kautta. Puolisoni Elisa on kotoisin Liperistä, niinpä olemme viettäneet monet kesä- ja joululomat näillä seuduilla, vaikka molemmat olemmekin olleet töissä Tampereella.

Minua viehättää Taipaleen seurakunnassa erityisesti sen ihmiset – seurakuntalaiset ja työntekijät, ja heidän lempeytensä, välittömyytensä ja aitoutensa. Jokainen otetaan vastaan vieraanvaraisesti ja juuri sellaisena kuin hän on. Taipaleen seurakunnalla on pitkä historia ja vahva identiteetti. Tämä näkyy mm. siinä, että seurakunnasta on vuosien saatossa tullut Kirkkoomme lukuisia työntekijöitä: papistoa, kanttoreita, uskonnonopettajia ja nuorisotyöntekijöitä sekä lukuisia omistautuneita vapaaehtoisia, jotka nöyrästi ja pyyteettömästi ovat palvelleet Kirkkoa.

Minulla on suuri ilo ja kunnia astua Taipaleen seurakunnan papiston joukkoon ja näin yhdessä kaikkien teidän kanssanne palvella Jumalaa yhdestä suusta ja yhdestä sydämestä.

Lyhyesti itsestäni:

Olen pappi Nemanja Balčin (40-v.)

Valmistuin ortodoksisen teologian maisteriksi Joensuun yliopistosta vuonna 2008. Varusmiespalveluksen olen suorittanut varusmiespappina Pohjois-Karjalan Prikaatissa, Kontiorannassa. Vuodesta 2009 alkaen olen toiminut Tampereen ortodoksisen seurakunnan nuorisotoimenohjaajana. Lapsi- ja nuorisotyö onkin lähellä sydäntäni.

Olen kasvanut lapsuuteni Karlovacin kaupungissa, Jugoslaviassa. 1990-luvulla Jugoslavian sodan myötä perheeni joutui evakkoon. Vuonna 2000 tulimme pakolaisina Suomeen, Kotkan kaupunkiin. Suomen kansalaisuuden sain vuonna 2005 ja olen nyt asunut jo puolet elämästäni Suomessa!

Viimeiset puolitoista vuotta olen ollut opintovapaalla ja opiskellut matkailualaa Joensuussa, Karelia Ammattikorkeakoulussa. Innostuin opiskelusta, jotta oppisin uutta ja voisin järjestää entistä parempia pyhiinvaellusmatkoja. Nuorisotoimenohjaajana toimiessani järjestimme seurakunnan nuorille pyhiinvaellusmatkoja mm. Venäjälle, Montenegroon ja Puolaan. Vapaa-ajallani pidän lukemisesta, uimisesta ja ulkoilusta luonnon äärellä.