Taipaleen ja Nurmeksen seurakunnat yhdistyivät

Vuoden 2021 alusta Taipaleen ortodoksinen seurakunta ja Nurmeksen ortodoksinen seurakunta yhdistyivät.

Uuden laajentuneen seurakunnan nimi on Taipaleen ortodoksinen seurakunta ja Nurmes on Taipaleen kappeliseurakunta. Kappeliseurakunnan virallinen nimi on Nurmeksen ortodoksinen kappeliseurakunta ja sen alue kattaa Nurmeksen, Juuan ja Rautavaaran kunnat. Taipaleen seurakuntaan on jo aiemmin kuuluneet Liperin, Outokummun ja Polvijärven kunnat. Laajentuneen seurakunnan kirkkoherrana toimii rovasti Paavo Ratilainen. Jäseniä uudessa seurakunnassa on n. 2500.

Nurmeksen kappeliseurakunnan yhteystiedot, uutiset ja tapahtumat löytyvät kappeliseurakunnan omilta internetsivuilta ort.fi/nurmes. Taipaleen nettisivujen päävalikossa on linkki Nurmeksen kappeliseurakunnan sivuille.

1.1.2021 Suomen ortodoksisten seurakuntien lukumäärä putosi yhdistämisten seurauksena 21:stä kahteentoista. Uusi seurakuntajako hiippakunnittain löytyy Suomen ortodoksisen kirkon sivuilta, osoitteesta ort.fi/uutishuone/.

Taipaleen ja Nurmeksen ortodoksisten seurakuntien valtuustojen 4.12.2019 hyväksymä liittymissopimus:
Taipale_Nurmes_liittymissopimus.pdf