P-K:n ortodoksisten seurakuntien varautuminen koronaviruksen ehkäisyyn

Ilomantsin, Joensuun, Nurmeksen ja Taipaleen ortodoksiset seurakunnat varautuvat koronavirustartuntojen ehkäisyyn kirkollisessa työssään. Varautuminen toteutetaan koko kirkkoa koskevien ohjeiden mukaisesti.

Seurakunnat toimittavat kaikki jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset suunnitellusti. Kirkkokahvit, kerhot, kuorot ja opintopiirit sekä muu viikoittainen toiminta jäävät tauolle. Yhteisiä seurakuntamatkoja ei järjestetä. Jumalanpalvelukset toimitetaan minimimiehityksellä ilman kuoroa.

Jumalanpalveluksissa vältetään fyysisiä kontakteja niin ihmisten kesken kuin pyhiä esineitä, kuten ikoneja, koskien. Sairaana ei pidä tulla kirkkoon. Ehtoolliseen osallistumisesta annetaan ohjeet kirkossa jumalanpalvelusten yhteydessä.

Seurakuntien virastot toimivat sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Henkilökohtainen asiointi tapahtuu vain ajan varauksella. Seurakunnan työntekijöihin voi olla yhteydessä iloissa, suruissa murheissa sekä mukavissa asioissa. Kotikäyntejä toteutetaan harkitusti.

Kirkossa ja seurakunnissa järjestäydytään välittämään jumalanpalveluksia verkossa. Valtakunnallinen kriisipuhelin on avautumassa lähipäivinä.

Lisäinformaatiota jaetaan kirkon ja seurakuntien tiedotteiden sekä sähköisen median välityksellä tilanteen niin vaatiessa.

Tuomas Järvelin, Joensuun kirkkoherra
Ioannis Lampropoulos, Ilomantsin kirkkoherra
Paavo Ratilainen, Taipaleen ja Nurmeksen kirkkoherra