Taipaleen kinkerit 8.1.-5.2.

Taipaleen kinkereillä tutustutaan tänä talvena seurakunnan pyhäköihin, niiden historiaan ja suojeluspyhiin. Alueen pyhäköt ovat laajalti tunnettuja kauneudestaan. Lisäksi ne sijaitsevat pienellä alueella ja ovat helposti saavutettavissa.

Tervetuloa kinkereille ja samalla myös jumalanpalveluksiin, jotka herättävät aina uudelleen henkiin nämä kyliemme upeat aarteet! Kannustamme tiistaiseuroja ja seurakuntalaisia keräämään kimppakyytejä ja lähtemään ihastumaan myös naapuripyhäköihin!

Ti 8.1. klo 18 Salokylä; Hilkka Lihavaisella, Lihavaisenmutka 5 a
To 10.1 klo 18 Outokumpu; Lea Nissisellä, Kauppakatu 10 as 1
Ti. 15.1. klo 18 Sola/Sotkuma/Kuorevaara; Kirsi Määttäsellä, Syvälahdentie 1 a, Viitalahti
Ti 22.1. klo 18 Kinahmo/Ruvaslahti; Ritva Koskisella, Katajarannantie 2
Ti 29.1. klo 12 Polvijärvi; Lounastuvalla, Kallioniementie 16
Ti. 5.2. klo 18 Harmaasalo; Liisa Riikosella, Harmaasalontie 9

Kinkerit eli kylänluvut ovat osa taipalelaista perinnettä. Kinkereitä on Taipaleella pidetty 1700-luvun lopulta lähtien. Nykyisin ohjelma vastaa monissa seurakunnissa käytössä olevia ortodoksiakursseja. Ohjelmaan kuuluu rukousta, opetusta ja keskustelua, kahvitusta unohtamatta.

Useimmat kinkerit järjestetään seurakuntalaisten kodeissa, mutta se ei tarkoita, että vain perheen tuttavat voisivat niille osallistua. Kinkereille voi tulla, vaikka ei olisi ennen kinkeripaikassa käynyt. Tuntematon on vain tuttu, johon ei vielä ole tutustuttu! Aiempi kinkereillä käymättömyyskään ei ole mikään este.

Emäntä- ja isäntäperheille toivomme malttia vieraanvaraisuuteen, ettei mene kilpavarusteluksi!

Kinkereillä nähdään!

Terveisin, isä Paavo