Kesän 2019 lastenleiri

Luovuus kukki kauniisti Taipaleen lastenleirillä

Kesäsää ei näyttänyt kauneimpia kasvojaan, kun Säynelammen leirikeskuksessa aloiteltiin Taipaleen lastenleiriä heinäkuun viimeisenä päivänä. Tästä ei 19 reipasta leiriläistä ja koko joukko innokkaita ohjaajia lannistunut, vaan neljän päivän leiristä sukeutui aivan ikimuistoisen hieno kokemus!

Luovuus – lahja Luojalta

Tämän kesän leirillä oli teemana “Luovuus – lahja Luojalta”. Teemaan liittyvää ohjelmaa oli leirillä päivittäin kuvaamataidon opettaja Taina Mannilan ohjauksessa. Tainan upeat kukka-asetelmat tekivät leiriarjestakin juhlaa, kun päärakennuksen sali loisti hehkuvissa väreissä. Pian kukkien väriloistoon yhdistyi leiriläisten taideteokset: savesta, maalista, väriliiduista, helmistä, huovustusvillasta… Tuli todistetuksi, että jokaisella ihmisellä on luovuuden lahja ja kyky nauttia käsillä tekemisestä, kun tekemiseen liittyy sopivasti vapautta – nähdä ja luoda omalla tavalla.

Luoviin tehtäviin liittyi myös hengellinen ulottuvuus. Vaikkapa savitöihin ryhtymisen edellä luettiin Raamatusta, miten Jumala muovasi ihmisen maan tomusta, jonka vesi oli kostuttanut – ja puhalsi tähän luomukseensa hengen. Aivan samoin leiriläiset, pienet luojat, saivat käsiinsä savenpalasen, josta he saivat muovata oman mielensä mukaisen olennon, rakentaa sille kotia ja miettiä sen ominaispiirteitä ja erityisiä tarpeita.

Ei aikaa puhelimelle

Leirillä oli myös muuta hienoa ohjelmaa. Leiriläiset pääsivät pienryhmissä kokeilemaan kanootilla melomista, musiikkipajaa, rukousnauhan askartelua ja kivimaalausta. Ulkona ja sisällä leikittiin leirileikkejä – padaa! – ja salissa pöydälle nostettiin toinen toistaan hauskempia lautapelejä. Älypuhelimet jäivät leirin aikana vähälle käytölle! Ja vaikka meitä eivät suoranaisesti helteet hellineetkään, tokihan lerillä saunottiin ja uitiin, istuttiin iltanuotiolla ja kisattiin pihamaalla.

Myös karvaiset ystävät olivat leirillä tärkeässä osassa. Ohjaaja Elisan koirat kävivät jälleen vierailulla lapsia ihastuttamassa. Tänä kesänä oli leirillä myös uusia kotieläimiä: Tainan kaksi vuohta, Kaisa ja Huuru, laidunsivat ja mä-ä-ä-kivät koko leirin ajan leirikeskuksen heinikoissa ja haukkasivat kaikkea vihreää, mitä liekanarun kantamalta löysivät. Aina ohikulkiessa tarttui portaanpielen kukkaruukustakin maistiaiset Huurun suuhun. Lapset saivat vuorotellen ruokkia, harjata ja talutella vuohia.

Lopuksi kiitollinen mieli

Leiri huipentui lauantaiaamun liturgiaan, ateriaan ja ohjelmalliseen juhlaan, johon oli kutsuttu leiriläisten perheitä. Sekä pihamaalla että sisällä oli esillä leirin aikana syntyneitä kauniita luomuksia. Omien kätten töitä esiteltiin ylpeinä vanhemmille. Kuinka paljon iloa saakaan kauneudesta ja luovuudesta – Luojan lahjoista!

Kiitokset erinomaisesta leiristä sen johtajalle Maiju Federleylle, joka teki hienon ensimmäisen leirinsä Taipaleella, mahtavalle leiriemännälle Hilkka Lihavaiselle ja apulaiselleen Mikaelille, upeille ohjaajille Polinalle, Elisalle, Annalle, Reetalle, Helmille ja Jaakolle, leirin varaäidille ja taiteilijalle Taina Mannilalle, sekä 19 ihanalle leiriläiselle. Leirin papille isä Tuomakselle ja kanttorille Kaisulle jäi leiristä niin hyvä mieli, että sillä mennään pitkälle syksyyn.

Kiitos Jumalalle ja leirikeskuksen esirukoilijalle pyhälle Johannes Venäläiselle, että saimme viettää ihanat päivät Jumalan armon kirkkaassa varjossa.

Nähdään taas ensi kesänä Säynelammella!

isä Tuomas