Talkoolaiseksi Valamoon

Valamolla on pitkät perinteet vapaaehtoistoiminnassa. Luostarin voidaankin sanoa kehittyneen nykyiseen muotoonsa veljestön ja työntekijöiden sekä kaikkialta Suomesta ja ulkomailta tulleiden talkoolaisten yhteisillä ponnistuksilla. Luostari toivottaa tervetulleeksi kaikki talkoolaisuudesta kiinnostuneet kirkkokuntaan tai uskontoon katsomatta. Talkoolaisilta edellytetään ainoastaan kunnioitusta luostarielämän henkeä kohtaan. Talkootyö tarjoaa tilaisuuden tutustua luostarielämään hieman syvemmin kuin tavanomainen vierailu.

Luostari on kiitollinen kaikille, jotka antavat aikaansa ja näkevät vaivaa sen hyväksi. Luostarissa tehdään työtä Jumalan kunniaksi. Työtehtäviä on monenlaisia ja kaikki ne ovat yhtä arvokkaita.

Edelleen luostari toivottaa aivan jokaisen tervetulleeksi talkoisiin, mutta nyt haluamme lähestyä kohdennetusti myös nuoria ja nuoria aikuisia. Talkoolaisuus tarjoaa nuorille mahdollisuuden kartuttaa työkokemusta, sillä talkoojaksoilta saa myös työtodistuksen, jonka voi liittää ansioluetteloon.