Nuorten pyhiinvaellus Kreikkaan

Taipaleen ortodoksinen seurakunta järjestää kesällä 2023 nuorten pyhiinvaellusmatkan Kreikkaan. Kohteena on Evian saarella sijaitseva Pyhän Johannes Venäläisen kirkko. Pyhä Johannes on nuorille tuttu pyhä, koska Säynelammen leirikeskuksemme on pyhitetty hänelle. Seurakuntamme tukee matkaa rahallisesti, mutta lisäksi keräämme nuorten kanssa myös itse rahaa matkan toteutumiseksi.  

Matka on tarkoitettu ensisijaisesti kesän 2022 kristinoppileiriläisille ja heidän ohjaajilleen, mutta muutkin matkasta kiinnostuneet seurakuntamme nuoret ovat tervetulleita mukaan. Jos matka kiinnostaa, voit laittaa viestiä isä Nemanjalle: nemanja.balcin@ort.fi, puh. 040 673 2918. 

Matkan ajankohta: 27.6.-2.7.2023. 

– Hinta: 500 €, johon sisältyvät juna- ja lentoliput menopaluumatkoille, bussikyyditys Kreikassa, majoitus puolihoidolla (aamupala ja yksi lämmin ateria päivässä). 

– Tämä hinta edellyttää sitä, että keräämme helmi-kesäkuun aikana yhdessä rahaa järjestämällä seurakunnassa erilaisia myyjäisiä ja kahvitilaisuuksia. Ilmoittautumalla ja maksamalla varausmaksun sitoudutaan osallistumaan näiden myyjäisten ja kahvitilaisuuksien järjestämiseen.  

– Matkan ensimmäinen erä 100 € maksetaan 20.2. mennessä. Kyseessä on varausmaksu, jota ei palauteta, jos jostakin syystä lähtö perutetaan 15.5. jälkeen. 

– Loppusumma 400 € maksetaan 20.5. mennessä. Matkakohteena ovat Evian saaren luostarit, Voloksen ja Ateenan kaupungit. Pääsemme myös mereen uimaan. 

Lisätietoa pyhiinvaellusmatkan kohteista: 

Pyhän Johanneksen elämä: https://www.ortodoksi.net/index.php/Johannes_Venäläinen  

Pyhän Johannes Venäläisen kirkko Prokopin kylässä Evialla https://oir.gr/

Pyhän Porfyrioksen hiljentymispaikka Melesissa https://porphyrios.org/