Osallistuminen Taipaleen seurakunnan jumalanpalveluksiin

Perjantaina 31.12.2021 astuvat voimaan Pohjois-Karjalan AVI:n uudet rajoitukset. Rajoitukset kieltävät yli 50 hengen yleiset kokoukset ja ovat voimassa 20.1. saakka.

Osallistuminen Taipaleen seurakunnan jumalanpalveluksiin on turvallista, kunhan noudatetaan kaikkia voimassa olevia viranomaisten suosituksia. Metropoliitta Arsenin mukaan syytä lisärajoituksiin Taipaleen seurakunnan ja Nurmeksen kappeliseurakunnan alueella ei ole.

Metropoliitta Arseni muistuttaa kirkossakävijöitä jatkossakin olla suutelematta ikoneita, välttämään kristottamista (poskisuudelmia ja halaamista) ja käyttämään maskeja. Lisäksi jumalanpalveluksen aikana tulisi pysyä perhekunnittain, välttäen ylimääräistä liikkumista ja pitäen riittävää etäisyyttä muihin perhekuntiin. Näin jatkossakin voimme turvallisesti osallistua jumalanpalveluksiin.