Ortodoksisen teologian väyläopinnot

Kirkossamme on lähitulevaisuudessa syntymässä työvoimapula. Kiinnostus teologian opintoja kohtaan on ollut viime vuosina laimeaa ja moni pohtii kutsumustaan ja motivaatiotaan kirkon työhön. Me Itä-Suomen yliopistossa yritämme tehdä osamme kirkon töihin kouluttamisessa ja kannustamisessa.

Tämä viesti koskee heinäkuussa 2020 yliopistossamme aukeavaa uutta opiskeluväylää, jonka tavoitteena on rohkaista opintoihin uusia ihmisiä. Kohderyhmänä ovat esim. OTO-papit, toisen uran suunnittelijat, opiskelupaikkaa ilman jääneet nuoret aikuiset, maahanmuuttajat riittävillä suomen ja englannin kielen taidoilla, tai vaikkapa perheelliset ihmiset, joiden on vaikea sitoutua lähitulevaisuudessa päätoimiseen opiskeluun Joensuussa.

Ortodoksisen teologian väyläopinnot tarkoittavat pääasiassa verkossa suoritettavia opintoja, jotka hyvin tiedoin suoritettuaan opiskelija saa automaattisesti paikan tutkinto-opiskelijana, ilman valintakoetta. Itä-Suomen yliopisto on panostanut vahvasti joustaviin opiskelumahdollisuuksiin, joten tietyiltä osin opintoja voi tämän jälkeenkin tehdä etäyhteyksillä.

Väylältä voi hakeutua teologian (–> papin, teologian muun asiantuntijan) ja kirkkomusiikin (–> kanttorin) opintoihin; kirkkomusiikkiin hakevia testataan keväällä 2021 vielä musiikkikokeessa. Haku väylään käynnistyy 13.7.2020. Hakuun ei tarvitse valmistautua etukäteen. Paikkoja ort. teologian väylässä on 30 opiskelijalle.

Tarkempia tietoja opiskeluväylästä löydätte täältä: https://www3.uef.fi/fi/web/aducate/ortodoksisen-teologian-vayla ja halutessanne jaettavan tiedotteen täältä: https://bit.ly/2B2mQ6t