Kirkkovuosi avattiin Säynelammella toimintavuotta suunnitellen

Sää oli kauniin kesäinen, kun 25-henkinen seurakuntalaisten joukko kokoontui Säynelammelle 1. syyskuuta avaamaan uutta kirkkovuotta vedenpyhityksen ja jo perinteeksi muodostuneen toimintapiirien ideointi-illan myötä.

Isä Paavo kertoili ennen iltapalaa ajankohtaisia uutisia seurakuntakentältä. Valtuuston vaalit ovat syksyn tärkeä tapahtuma: niihin kaivataan edelleen lisää ehdokkaita! Seurakuntalaisten huolta pyhäköiden tulevaisuudesta tyynyteltiin; seurakunnalla ei ole aikeita luopua pyhäköistään, eikä sellaiseen ole myöskään taloudellista tarvetta.

Liitos Nurmeksen seurakunnan kanssa puolestaan etenee: 2021 alusta Nurmes näillä näkymin liittyy osaksi Taipaleen seurakuntaa, joko kappeliseurakuntana tai toiminta-alueena. Nurmekseen tarvitaan ehdottomasti oma pappi-kanttori työpari. Taipaleelta käsin ei ole mahdollista hoitaa niin suurta ja kaukana olevaa seurakunta-aluetta.

Isä Tuomas esitteli alkavan toimintavuoden tapahtumia ja ohjasi ryhmissä tapahtuvaa ideointia. Ideoita tuli mm. kinkerien ja ortodoksisuus tutuksi -sunnuntaiden teemoiksi (joista edellinen toteutuu jo ensi talvena), pyhiinvaellus- ja retkikohteiksi, sekä ristisaattotapahtumiksi. Vuosi 2020 on kirkossamme Ristisaatto -teemavuosi, ja seurakuntia kannustetaan jatkamaan tai elvyttämään ristisaattoperinnettä alueellaan.

Todennäköistä onkin, että kesälle 2020 järjestetään seurakunnassamme pidempi ristisaatto. Ideoita ja toiveita otetaan edelleen vastaan! Ohessa on ideointi-illassa jaettu tapahtumakalenteri toimintavuoden aikana olevista, jo tiedossa olevista tapahtumista.

Kiitos kaikille ideointi-iltaan osallistuneille innokkaille!

Tapahtumakalenteri