Juliaanan kirjasto avautuu Outokummun kirkolla

Sunnuntaina 17.2. Outokummun kirkossa toimitettavan liturgian ja litanian jälkeen kirkon alakerran seurakuntasalilla tarjotaan kirkkokahvit ja avataan lahjoituksena saatu – lähes 600 nidettä sisältävä – ’Juliaanan kirjasto’. Tilaisuus on avoin kaikille. Tervetuloa!

Taipaleen seurakuntalainen, harras kirkon ja kirjojen ystävä Juliaana Eskelinen nukkui kuolonuneen 10. helmikuuta 2016. Juliaana asui Outokummussa ja hän oli tuttu näky niin Outokummun kirkossa kuin Valamon luostarissa kirjastotalkoolaisena. Juliaana menehtyi monien sairauksien väsyttämänä ja sai viimeisen leposijansa hänelle kaikkein rakkaimman paikan, Valamon luostarin, hautausmaalta. Juliaanan omaiset lahjoittivat Taipaleen seurakunnalle Juliaanan laajan kirjaston, joka koostuu pääasiassa ortodoksisesta hengellisestä kirjallisuudesta.

Kaikille seurakuntalaisille ja muille ortodoksisuudesta kiinnostuneille avoimessa kirjastossa on laadukas ja kattava valikoima suomenkielistä ortodoksista kirjallisuutta ja jonkin verran myös englannin- ja venäjänkielisiä kirjoja. Juliaanan kirjaston valikoima ortodoksista kirjallisuutta on parempi kuin yhdessäkään maakunnan julkisessa kirjastossa, mukaan lukien Joensuun pääkirjasto. Toivomme, että tämä hieno kirjasto palvelee vilkkaasti outokumpulaisia ja kaikkia taipalelaisia ja innostaa sukeltamaan hengellisen kirjallisuuden aarreaittaan!

Kiitämme kirjaston luetteloinnissa ja järjestämisessä ahkeroineita talkoolaisia: Tarja Lättiä, Aila-Sisko Malmivuorta, Minna Möykkystä ja Susanna Nikkasta, sekä kirkon isännöitsijää Arvo Naumasta!

Taipaleen ortodoksinen seurakunta

Kirjaston kirjalista ja lainausohjeet löytyvät sivulta: Juliaanan kirjasto Outokummun kirkolla