Ilomantsin pyhän Elian seurakunta

tuo pyhyyttä arkeesi!

Seurakuntamme on aktiivinen jumalanpalvelusyhteisö. Ydintoimintaamme ovat jumalanpalvelukset ja niiden ympärille rakentuva myönteinen ortodoksinen elämännäkemys. Seurakuntamme aktiivinen toiminta perustuu pitkälti jäsentemme vapaaehtoisuuteen.

Toimimme myös ekumeenisesti ja kaikkia tunnustuksia kunnioittaen. Kristillisyydestä nousevat luontoarvot siivittävät näkemystämme luomakunnan pyhyydestä ja sen varjelemisesta.

Oletko kävijä, kokija vai ortodoksisuudesta muuten kiinnostunut? Koemme kaikki kirkossa kävijät samanarvoisiksi, riippumatta kenenkään taustasta!

Tervetuloa mukaan Elian seurakunnan toimintaan


Kalenteri

Jumalanpalvelus / Tapahtuma


 


Seurakunnan Facebook

Ilomantsin ortodoksinen seurakunta
Ilomantsin ortodoksinen seurakunta3 päivää sitten
Onko sinulla ikää vähintään 15 vuotta? Haluatko harjoittaa kielitaitoasi ja olla tekemisissä monenlaisten ihmisten kanssa eri puolelta Suomea ja maailmaa? Haluaisitko tehdä töitä Suomen suurimmassa ortodoksisessa puukirkossa tai vanhimmassa tsasounassa? Oletko käytettävissä vähintään viikon alla olevina ajankohtina?

Jos vastasit kyllä, hae oppaaksi Ilomantsiin!

Jätä vapaamuotoinen hakemus 13.3. mennessä osoitteeseen ioannis.lampropoulos@ort.fi, jossa kerrot itsestäsi ja miksi juuri sinä olisit sopiva tähän työhön.

Oppaita tarvitaan pyhän Elian kirkossa ajalla 29.6.-16.8. ja Hattuvaaran tsasounassa ajalla 30.6.-26.7.

Tehtävään valituille järjestetään opasvalmennus, joka ilmoitetaan myöhemmin. Palkkaus Suomen ort. kirkon TES:sen mukaisesti.

Lisätietoja:isä Ioannis, p. 050-3573675

https://ort.fi/ilomantsi/2020/02/18/kiinnostaisiko-kesatyopaikka-kirkon-oppaana-ilomantsissa/
Ilomantsin ortodoksinen seurakunta
Ilomantsin ortodoksinen seurakunta5 päivää sitten
Seurakunnan tapahtumakalenteri viikolle 8

Ma 17.2.
klo 9-12 Kanslia auki, Seurakuntakeskus Elia
Klo 10-13 Seniorien ikonipiiri, Seurakuntakeskus Elia

Ti 18.2.
Klo 11 Mutalahden tiistaiseura, Anja ja Teuvo Matfeinen
Klo 16:30 kirkkolaulupiiri, Elian kirkko
Klo 18:00 kirkkokuoro, Elian kirkko

Ke 19.2.
Klo 12 Tiistaiseuran vuosikokous, Seurakuntakeskus Elia
Klo 14-17 Avoimet ovet, Seurakuntakeskus Elia
Klo 17ehtoopalvelus, Elian kirkko

To 20.2.
Klo 16 nuorten ikonimaalauspiiri, Seurakuntakeskus Elia

La 21.2
Klo 17 ehtoopalvelus

Su 22.2.
Klo 9 aamupalvelus ja
Klo 10 Liturgia, Elian kirkko

Klo 17 ehtoopalvelus, suuren paaston alku ja anteeksipyytäminen, Elian kirkko

Tulossa: Hiihtoristisaatto Sonkaja-Ilomantsi 29.2. Lisätietoja: https://ort.fi/ilomantsi/2020/02/12/ekumeeninen-hiihtoristisaatto-karkauspaivana-29-2-2020/

Kuvassa Seniorien ikonipiiri työn touhussa.

Tervetuloa mukaan seurakunnan jumalanpalveluksiin ja toimintaan 😊!
Ilomantsin ortodoksinen seurakunta
Ilomantsin ortodoksinen seurakunta5 päivää sitten
Tervetuloa kahville ja juttusille avoimien ovien päivänä ke 19.2. Seurakuntakeskus Eliaan! Lisätietoa tapahtumasta löydät tästä linkistä:

https://ort.fi/ilomantsi/2020/02/17/19-2-avoimien-ovien-paiva-seurakuntakeskus-eliassa/
Ilomantsin ortodoksinen seurakunta
Ilomantsin ortodoksinen seurakunta6 päivää sitten
Liturgia huomenna klo 9.55 alkaen
Ilomantsin ortodoksinen seurakunta
Ilomantsin ortodoksinen seurakunta
Ilomantsin ortodoksinen seurakunta1 viikko sitten
Tervetuloa mukaan ekumeniseen hiihtoristisaattoon 29.2.2020 konkarit ja ensikertalaiset! Lisätietoa tapahtumasta seurakunnan nettisivuilla löydät tästä linkistä. https://ort.fi/ilomantsi/2020/02/12/ekumeeninen-hiihtoristisaatto-karkauspaivana-29-2-2020/
Ilomantsin ortodoksinen seurakunta
Ilomantsin ortodoksinen seurakunta1 viikko sitten
Olen viidennen vuoden kirkkomusiikin opiskelija ja sain tilaisuuden työskennellä kuukauden päivät kanttorin sijaisena Ilomantsin ortodoksisessa seurakunnassa. Olin aiemmin ollut kanttorina erilaisissa palveluksissa, mutta tämä oli ensimmäinen varsinainen kokopäiväinen työni kanttorina.

Palveluksissa laulaminen oli vain pieni osa työstä. Vierailimme papin kanssa tiistaiseuroissa ja kouluilla, harjoitutin kuoroa, tein tapahtumajulisteita, päivitin seurakunnan Facebook-sivuja, puhdistin portaita lumesta ja tarjoilin diakonian työn hyväksi pidetyssä ruokaillassa. Pidin työn monipuolisuudesta. Tylsistymään ei todellakaan ehtinyt, kun seuraavana hetkenä oli aina tarjolla jotain erilaista tekemistä. Parasta työssä oli kuitenkin ihmisten kohtaaminen. Minut otettiin erittäin sydämellisesti vastaan kaikkialla, minne menin, mistä olen hyvin kiitollinen ja iloinen.

Kirkkomusiikin opinnoissa opiskelemme muun muassa palvelusten lauluja, laulutekniikkaa, musiikin teoriaa ja laajasti erilaisia teologisia oppiaineita. Opinnot ovat kuitenkin vasta lähtölaukaus alalle ja varsinainen työ opitaan sitten työskennellessä. Kanttorin työ on niin paljon muutakin kuin kaunista laulua! Jokaisen kanttorin tulee pyrkiä kehittämään itseään laulajana ja kuoronjohtajana Jumalan kunniaksi samalla kuitenkin muistaen, että kyse on palvelutehtävästä. Kanttorin tehtävä on palvella seurakuntaa ja Jumalaa. Seurakunta on yhteisö, jonka jokainen jäsen on yhtä tärkeä ja jokaisen panos merkitsee. Työskennelkäämme siis yhdessä nöyrästi kilvoitellen Jumalan kunniaksi!

Päivi Romppanen, kirkkomusiikin opiskelija