Ilomantsin pyhän Elian seurakunta

tuo pyhyyttä arkeesi!

Seurakuntamme on aktiivinen jumalanpalvelusyhteisö. Ydintoimintaamme ovat jumalanpalvelukset ja niiden ympärille rakentuva myönteinen ortodoksinen elämännäkemys. Seurakuntamme aktiivinen toiminta perustuu pitkälti jäsentemme vapaaehtoisuuteen.

Toimimme myös ekumeenisesti ja kaikkia tunnustuksia kunnioittaen. Kristillisyydestä nousevat luontoarvot siivittävät näkemystämme luomakunnan pyhyydestä ja sen varjelemisesta.

Oletko kävijä, kokija vai ortodoksisuudesta muuten kiinnostunut? Koemme kaikki kirkossa kävijät samanarvoisiksi, riippumatta kenenkään taustasta!

Tervetuloa mukaan Elian seurakunnan toimintaan


Kalenteri

Jumalanpalvelus / Tapahtuma


 


Seurakunnan Facebook

Ilomantsin ortodoksinen seurakunta
Ilomantsin ortodoksinen seurakunta1 päivä sitten
Sunnuntain aamupalvelus suorana seurakunnan Youtube-kanavalta kello 9 alkaen.
Ilomantsin ortodoksinen seurakunta
Ilomantsin ortodoksinen seurakunta
Ilomantsin ortodoksinen seurakunta4 päivää sitten
Marraskuussa kaikissa Suomen ortodoksisen kirkon seurakunnissa toimitetaan seurakunnanvaltuustovaalit. Vaaleissa valitaan kunkin seurakunnan valtuustoon 9–21 jäsentä. Valittavien määrä riippuu seurakunnan koosta.

Tämänkertaisissa vaaleissa kaksi erityispiirrettä
Nyt toimitettavat seurakunnanvaltuustovaalit ovat kahdella tavalla poikkeukselliset – tai tietyssä mielessä jopa historialliset.

Ensinnäkin nyt käytävät vaalit ovat ensimmäiset, joissa myös viimeistään ensimmäisenä vaalipäivänä 16 vuotta täyttäneet seurakuntalaiset pääsevät käyttämään äänioikeuttaan. Tässä yhteydessä on hyvä muistuttaa, että ehdolle asettuminen edellyttää silti edelleen 18 vuoden ikää.

Toinen erityispiirre liittyy kirkossa meneillään olevaan hallinnonuudistusprosessiin, jonka myötä seurakuntakartta uudistuu vuoden 2021 alusta. Uudistus vaikuttaa nyt valittavien valtuutettujen toimikauden pituuteen. Vaalit käydään nyt nykyisen seurakuntajaon mukaisesti, mutta kun uusi seurakuntajako on astunut voimaan, hiippakuntien piispat määräävät toimitettavaksi uudet vaalit. (Teksti: Maria Hattunen, www.ort.fi)
Ilomantsin ortodoksinen seurakunta
Ilomantsin ortodoksinen seurakunta6 päivää sitten
Tulevan viikon jumalanpalvelukset ja tapahtumat. Tervetuloa!
Ilomantsin ortodoksinen seurakunta
Ilomantsin ortodoksinen seurakunta1 viikko sitten
Hyvää juhlaa!
Ilomantsin ortodoksinen seurakunta