Joulun esijuhla 17.12.2023

Tervetuloa viettämään joulun esijuhlaa Elian kirkkoon! Aamun jumalanpalvelusten jälkeen n. klo 11.30 nautitaan kirkkokahvit (tuotto Filantropian hyväksi), kuullaan jouluista kuoromusiikkia ja tavataan joulupukki pienine lahjoineen. Paikalla myös myyntipöytä, josta on mahdollista ostaa Filantropian tuotteita. Sydämellisesti tervetuloa kaikki vauvasta vaariin!

Mikä ihmeen Filantropia?

Filantropia on yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö, jonka toiminnan tarkoituksena on:

– syventää Suomen ortodoksisessa kirkossa ja sen jäsenistössä diakonia-, lähetys- ja lähimmäisvastuuta

– edistää Suomen ortodoksisen kirkon lähetys- ja diakoniatyötä

– lievittää aineellistä hätää kriisialueilla maissa

– tukea kohdealueidensa kehittämistä yhteistyössä paikallistoimijoiden kanssa

– tukea nuorten ortodoksisten paikalliskirkkojen kasvua ja kehitystä

– edistää kulttuuriyhteistyötä kohdealueidensa ja Suomen ortodoksisen väestön kesken

Filantropian yhteistyökumppaneita kotimaassa ovat:

Suomen ortodoksinen kirkko, ortodoksiset hiippa- ja seurakunnat, Lintulan ja Valamon luostarit, Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta, Ortodoksisten Nuorten Liitto, Valamon opisto, Filoksenia, Helsingin Diakonissalaitos, Suomen Caritas, Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Ekumeeninen Neuvosto ja STEP-pintokeskus. Filantropian yhteistyökumppaneita ulkomailla ovat Kenian ortodoksisen kirkon hiippakunnat (Nairobi, Kisumu, Nyeri ja Mt Kenya, Eldoret ja Pohjois-Kenia), United Religions Initiative Great Lakes (Uganda), Antiokian patriarkaatti ja GOPA-DERD (Syyria), International Orthodox Christian Charities Ethiopia (IOCC) ja paikalliset järjestöt Ukrainassa.