Korona-ajan ensimmäiset hoitolaitoshartaudet saivat riemullisen vastaanoton

Korona-aikana seurakunnat eivät ole voineet vierailla hoitolaitoksissa normaalisti, mutta kesäkuussa tapahtunut rajoitusten höllentäminen mahdollisti tapaamiset uudella tavalla: Ilomantsin ev.lut. seurakunta yhdessä ortodoksisen seurakunnan kanssa järjesti hartauden viiden hoitolaitoksen piha-alueella sunnuntaina 6.6.

Mukana kierroksella Palvelukeskus Yläpihassa, Onnettaressa, Aurinkorinteellä, Attendossa ja Ilonassa olivat seurakuntien kirkkoherrat ja kanttorit, sekä lauluapua. Kierros onnistui hyvin, kiitos hoitajien, jotka olivat tehneet suuren työn asiakkaiden saamiseksi ulos pyörätuoleissa, rollaattorien kanssa ja muutenkin! Myös kanttori Pekan järjestämä äänentoisto oli tässä uudessa tilanteessa korvaamaton apu – ulkona ääni ei kanna yhtä hyvin kuin sisätiloissa. Hartautta saattoi myös seurata Palvelukeskuksessa keskusradion kautta omassa huoneessaan. Sää koko tapahtuman ajan oli aurinkoinen ja lämmin reippaasta tuulesta huolimatta.

Kiitos vielä kaikille, jotka tekivät hoitolaitosten asukkaiden tervehtimisestä ja ilahduttamisesta mahdollista pitkästä aikaa! Ilo oli molemminpuolista. Kuten moni kierroksella sanoikin: teitä on ollut jo ikävä!