Pääsiäisaterian resepti / Nikolaos Lampropoulos laittaa pääsiäisateriaa10.4.2020.

Tarvitset: 1 kg lampaanlihaa
7 puolitettua valkosipulinkynttä
1 kg perunoita
kuivattua timjamia
suolaa
mustapippuria
2 sitruunaa
2 dl oliiviöljyä
0,5 l vettä
oreganoa

Edellisenä iltana:
Ota lihat pois jääkaapista noin tunti ennen kun aloitat ruoan laittoa. Pese lihat hyvin vedellä ja kuiva ne talouspaperilla. Ripottele 1/3 osaa yrteistä ja mausteista uunivuokaan pohjaan. Aseta lihat uunivuokaan. Tee lihoihin useita viiltoja ja työnnä kuhunkin yksi tai kaksi puoliksi leikattua valkosipulinkynttä. Ripottele 1/3 yrteistä ja mausteista lihojen päälle. Valele puolet oliiviöljystä ja sitruunamehusta lihojen päälle. Peitä vuoka foliolla ja pane maustumaan jääkaappiin yön yli.

Valmistuspäivänä:
Lämmitä uuni 200 ˚ C.
Kuori perunat ja pilko ne veneen muotoisiksi, pane ne vuoan pohjalle sekä mausta ne. Kaada niiden päälle sitruunamehua, oliiviöljyä sekä puolet vedestä. Sekoita perunat. Asettele lihat perunoiden päälle. Lisää loppu vesi niin, että perunat eivät peity. Anna paistoksen olla uunissa 15 minuuttia, jonka jälkeen laske uunin lämpötila 190˚:een C. Peitä paistos ja paista tunnin ajan. Käännä lihat ja perunat varovasti, jotta toinenkin puoli ruskistuu. Paista vielä noin 25-30 min. Valele paistosta vuokaan kertyneellä nesteellä. Anna kypsän paistoksen levätä 15 min. Nauti ja hyvää ruokahalua