Vierailu Turun Martin seurakuntaan

Ilomantsin seurakunnan kirkkoherra vieraili Turun Martin ystävyysseurakunnassa 28.-30.10. Vierailun tavoite oli tavata seurakunnan työntekijöitä ja seurakuntalaisia ja keskustella ystävyysseurakunnan yhteisestä toiminnasta. Yhteiseen tapaamiseen osallistuivat vt. kirkkoherra Ilona Hägglund ja martinseurakuntalaiset Hanna Lehto, Anni ja Sakari Itähaarla. Tapaamisessamme nousi esille, että seurakuntien ystävyystoiminta on ekumeenisena toimintamuotona ainutlaatuinen – se on kestänyt vuodesta 1977 tähän päivään asti. Sovimme että Martin ystävien vierailu Iljan praasniekoille jatkuu. Sovimme myös että alamme valmistella seminaaria aiheesta “Ilomantsin ja Turun Martin seurakuntien ystävyystoiminta – Idän ja lännen kohtaaminen”. Seurakuntien edustajat osallistuivat Suomen ortodoksisen kanttorikuoron konserttiin tiistai-iltana Turun tuomiokirkossa.