Bartolomeos hymyilee ja tervehtii

Kuva: Jukka Alava

 
Tervetuloa juhlimaan Suomen ortodoksisen kirkon autonomian 100-vuotisjuhlaa yhdessä Hänen Kaikkipyhyytensä, Ekumeenisen patriarkka Bartolomeoksen kanssa 8.–12.9.2023!
 
Suomen ortodoksinen kirkko juhlii ensimmäistä sataa vuottaan Ekumeenisen patriarkaatin yhteydessä. Juhlavuoden päätapahtuma on Hänen Kaikkipyhyytensä Konstantinopolin Ekumeenisen patriarkka Bartolomeoksen vierailu.
 

Patriarkan mukana Suomeen saapuvat Kydoniaian metropoliitta Athenagoras, Peristerionin metropoliitta Grigorios, Espanjan ja Portugalin metropoliitta Vissarion, patriarkan henkilökohtaisen kanslian johtaja, arkkimandriitta Aetios, patriarkan toinen diakoni ja patriarkaatin kirjastonhoitaja Alexandros, patriarkaatin englanninkielisen kanslian johtaja, arkkimandriitta Iakovos, patriarkaatin vastaava tiedottaja Nicholas-Georgios Papachristou sekä patriarkaatin sihteeri Petros Bazgkarlo. Juhlaan saapuvat vieraaksi myös Ruotsin ja koko Skandinavian metropoliitta Kleopas sekä Viron apostolista ortodoksista kirkkoa edustavat Pärnun ja Saarenmaan piispa Aleksanteri ja rovasti Aleksander Sarapik.

 
Tältä sivustolta löydät jo nyt tietoa vierailun kulusta, käytännön järjestelyistä, juhlaan liittyvistä konserteista ja muusta ohjelmatarjonnasta sekä siitä, millä kanavilla voit seurata juhlatapahtumia, jos et ole itse paikalla. Vierailun aikana sivuilla julkaistaan mm. keskeisimmät puheet ja tervehdykset sekä uutisia vierailusta. Löydät sivustolta myös valokuvia, videoita ja verkkolähetyksiä tapahtumista.
 
Lämpimästi tervetuloa!
Lisätiedot ja median yhteydenotot:
 
Maria Hattunen
maria.hattunen@ort.fi
040 481 9240 (vain tekstiviestit vierailun aikana)
Vastaava tiedottaja
Suomen ortodoksinen kirkko
 

Vlada Wahlstén
vlada.wahlsten@ort.fi
0400 882 042
Tiedottaja
Helsingin ortodoksinen seurakunta

 
Seurakuntaryhmien aikatauluista ja ohjelmasta vastaavat matkanjohtajat.