Helsingissä vietettävään juhlaan odotetaan satoja, jopa tuhansia osallistujia. Jotta juhlasta muodostuu kaikille mukava kokemus, paikan päälle saapuvien kannattaa jo ennalta kiinnittää huomiota muutamiin käytännön yksityiskohtiin.

Julkisia liikennevälineitä kannattaa suosia aina, jos se on mahdollista. Katedraalin pysäköintialue ei ole yleisessä käytössä lauantaista 9.9. kello 15 alkaen sunnuntaihin 10.9. kello 15 saakka. Inva-pysäköintiluvalla saa ajaa kirkon yläpihalle, mistä on esteetön kulku kirkkoon katedraalin pääovista. 

Uspenskin katedraalin uloskäynnit ja piha-alueen portit sekä lähialueen kadut tulee pitää esteettöminä, sillä pelastusajoneuvoilla tulee olla esteetön pääsy alueelle.

Suuria laukkuja ja muita matkatavaroita ei voi ottaa lainkaan mukaan Uspenskin katedraaliin, vaan ne tulee jättää esimerkiksi hotellin matkatavarasäilytykseen tai seurakuntaryhmien käytössä oleviin linja-autoihin. Myöskään ravintola Sipulissa ei ole mahdollisuutta matkatavaroiden säilytykseen. 

Ristisaattoon ja jumalanpalveluksiin osallistuvia pyydetään ottamaan mukaan vain aivan välttämättömät tavarat. Sää kannattaa silti huomioida varsinkin lauantain ristisaatossa: pieni vesipullo ja mahdollisesti sadevarustus voi olla hyvä olla mukana. Turvallisuuden vuoksi osallistujia pyydetään kuitenkin välttämään suuria sateenvarjoja.

Uspenskin katedraali on avoinna lauantaina klo 16 alkaen ja sunnuntaina ovat avautuvat kello 8.30.

Uspenskin katedraalin piha-alue on juhlan ajan varattuna jumalanpalveluksiin osallistuville. Piha-alueella on suuri ulkonäyttö sunnuntaiaamun liturgian seuraamista varten ja myös ehtoollista jaetaan kirkkosalin lisäksi katedraalin pihassa. Pihalle pystytetään myös bajamajoja, ensiapupiste sekä varataan tila infopisteelle ja patriarkka delegaation autoille. 

Kirkon koko juhlaväelle tarjoaman maksuttoman lounaan menu on seuraava: kermainen lohikeitto (laktoositon, gluteeniton), creme brulee -kakku, kahvi / tee. Ruokailuun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Lauantain ja sunnuntain jumalanpalveluksissa on paikalla useampia ammattilaisia dokumentoimassa juhlaa. Kuvasatoa nähdään myöhemmin mm. tapahtuman juhlasivustolla (https://ort.fi/juhlavuosi/) ja kirkon somekanavissa. Tapahtumiin osallistuvat voivat siis keskittyä palveluksiin rauhassa niitä itse taltioimatta.

Kirkon koko juhlaväelle tarjoaman maksuttoman lounaan menu on seuraava: kermainen lohikeitto (laktoositon, gluteeniton), creme brulee -kakku, kahvi / tee.

Jumalanpalveluksiin suositellaan osallistumaan vain terveenä ja oireettomana. 

Lämpimästi tervetuloa kirkkomme autonomian 100-vuotisjuhlaan!