Ristisaattoperinne on yksi ortodoksisen tradition aarteista. Tulevana lauantaina voit osallistua Helsingin ydinkeskustassa historialliseen ja juhlavaan ristisaattoon, joka johdattaa osallistujat Pyhän Kolminaisuuden kirkon pihasta Uspenskin katedraalissa kello 17 alkavaan patriarkaaliseen kiitosrukoushetkeen.

Osoitteessa Unioninkatu 31 sijaitseva Pyhän Kolminaisuuden kirkko pihapiireineen toimii kirkon juhlaan saapuvien kohtaamispaikkana koko lauantain aamukymmenestä asti. Voit siis tulla paikalle hyvissä ajoin ja nauttia juhlaan eri puolilta maata saapuneiden seurasta. Pyhän Kolminaisuuden kirkolla voit tavata myös kirkkomme järjestöväkeä sekä Valamon luostarin veljestöä ja Lintulan luostarin sisaristoa. Kohtaamispaikan koko ohjelmatarjonta löytyy kokonaisuudessaan täältä: https://ort.fi/juhlavuosi/treffit-troitsassa-9-9/

Saatto lähtee liikkeelle kirkon pihasta lauantaina 9.9. tasan kello 16 ja etenee kohti Uspenskin katedraalia kartan osoittamaa reittiä. Saattoon voi hyvin osallistua myös pyörätuolilla tai lastenvaunujen kanssa, joskin saatto nousee Kanavakadulta katedraalille portaita pitkin. Esteetön kulku katedraalin ovelle kulkee Tove Janssonin puiston kautta.

Liikenteenohjaajat varmistavat saaton turvallisen etenemisen kohti katedraalia. Katedraalin tuntumassa saattoa dokumentoi asianmukaisin luvin operoitava kuvauslennokki (drone), jonka läsnäolosta ei siis tarvitse huolestua.

Lämpimästi tervetuloa!