Apua & tukea

Sinä lähetät odottamatta avun. Sinä lohdutat.

Katkelma kiitosakatistoksesta

Diakoniatyössä tuemme avuntarvitsijoita mahdollisuuksiemme mukaan. Ortodoksinen hengellisyys näkyy toiminnassamme, mutta avun saaminen ei edellytä kirkon jäsenyyttä.

Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot löytyvät tästä linkistä. Senioreille tarkoitetun Päiväpiirin ja kehitysvammaisille tarkoitetun Aurinkokerhon tiedot löytyvät täältä.

Tältä sivulta löydät tietoa:

Kaipaatko kuuntelijaa?

Kirkko tulee vierelle, kun sairaus, yksinäisyys ja elämän vaikeudet saavat etsimään hengellistä ja henkistä apua. Kuka tahansa voi tulla papin luo keskustelemaan elämäntilanteestaan luottamuksellisesti. Kirkon jäsenille on tarjolla myös ehtoollisen, katumuksen ja sairaanvoitelun sakramentit.

Myös diakoniatyötekijän kanssa voi sopia luottamuksellisen keskusteluajan.

Keskusteluaika varataan seurakunnan virastosta tai diakoniatyötekijän kautta.

Sururyhmä

Sururyhmä on avoin kaikille, jotka haluavat työstää läheisen menetyksestä johtuvaa surua vertaistuen avulla.

Kokoontumisten rakenne seuraa sururyhmätyöhön tarkoitettua opasta Kuuletko, kun kysyn ja huudan?

Alkukokoontumisen jälkeen ryhmään ei oteta mukaan uusia jäseniä. Akuuteissa tilanteissa voi ottaa yhteyttä seurakunnan pappeihin tai diakoniatyöntekijään. Yhteystiedot löytyvät tästä linkistä).

Ensimmäisen kokoontumisen alussa toimitamme kirkossa panihidan eli vainajanmuistopalveluksen. Tämän jälkeen tutustutaan sururyhmän toimintaan ja sisältöön. Muut kokoontumiset alkavat lyhyellä rukouksella ja kahvihetkellä.

Osallistuminen ei edellytä seurakunnan jäsenyyttä tai tietoa ortodoksisuudesta. Lisätietoja diakoniatyöntekijältä.

LÄHIMMÄISPALVELU

Lähimmäispalvelu toteutetaan vapaaehtoistemme voimin ortodoksisen elämännäkemyksen pohjalta.

Vapaaehtoinen, nimetty henkilö, viettää aikaa hänelle osoitetun lähimmäisen kanssa muun muassa seurustellen, lukien ja ulkoillen.

Hän voi avustaa myös kodin ulkopuolella asioinnissa tai kirkkomatkalla, jos niin sovitaan. Palveluun ei kuulu kodin siivous, ruoanlaitto tai muut kotityöt.

Vapaaehtoiset ovat luotettavia ja vaitiolovelvollisia seurakuntamme kouluttamia henkilöitä.

Palvelu on maksutonta. Vapaaehtoisen mahdolliset matkakulut korvaa seurakunta, ei avustettava.

Lisätietoja diakoniatyöntekijältä.

Ruoka-apu

LEIPÄJAKELU

Leipää voi käydä noutamassa diakoniatila Betlehemistä (”leivän talosta”) keskiviikkoisin klo 911 17.1., 24.1., 31.1., 7.2., 14.2., 21.2., 28.2., 6.3., 13.3., 20.3., 27.3. (Kirkkokatu 32, JOENSUU; Sairaalakadun puoleinen pääty).

Leipää jaetaan sen mukaan kuin sitä on saatu lahjoituksena Porokylän leipomolta.

DIAKONIARUOKAILUT KLO 11-13

Seurakuntasalilla (Kirkkokatu 32, JOENSUU):

Kevään 2024 päivät ovat: 22.2., 21.3., 25.4.

Ateriamaksu 1 €

AURINKOKERHO

Kevään 2024 kokoontumispäivät ovat: 24.2. Joensuussa, 16.3. Taipaleella ja 13.4. Taipaleella

PÄIVÄPIIRI

Aloittaa 17.1. klo 13

Vankilavierailut

Papin vierailut sovitaan rikosseuraamuslaitoksen kanssa vangin oman pyynnön perusteella. Toiminnan keskiössä ovat jumalanpalvelukset, hartaushetket ja sielunhoidolliset keskustelut. Papit ovat vaitiolovelvollisia.

Vierailupyynnöt ja peruuntumiset virastoaikana puhelimitse seurakunnan virastoon.

Hoitolaitokset ja sairaalat

Työntekijämme vierailevat seurakunnan alueella sijaitsevissa hoitolaitoksissa ja sairaaloissa huomioiden erityisesti ne laitokset, joissa on ortodoksisen kirkon jäseniä. Lyhyisiin hartaushetkiin ovat silti tervetulleita kaikki.

Vierailujen yhteydessä pyrimme tuomaan ehtoollista ortodoksisen kirkon jäsenille. Vierailemme pyynnöstä myös yksittäisten ortodoksien luona.

Vierailupyynnöt ja peruuntumiset virastoaikana puhelimitse seurakunnan virastoon.

Äkillisissä tapauksissa virastoajan ulkopuolella voit ottaa yhteyttä suoraan pappiin. Seurakunnassamme ei ole päivystävää pappia. Kiireellisissä tapauksissa tämä voi edellyttää soittoa useammalle papille.

Vastaanottokeskukset

Seurakuntamme tekee resurssiensa mukaan turvapaikanhakija- ja pakolaistyötä. Toimimme yhteistyössä SPR:n ja muiden toimijoiden kanssa.

Seurakuntamme tarjoama sosiaalinen, henkinen tai hengellinen apu ei edellytä ortodoksista elämänvakaumusta.

Yhteistyötä koskevat tiedustelut: isä Aleksander Roszczenko sekä diakoniatyötekijät. Yhteystiedot löytyvät tästä linkistä.

Diakoniatoimikunta

  • Puheenjohtaja isä Marko Mäkinen, sihteeri diakoniatyöntekijä Eeva Timonen
  • Jäsenet: diakoniatyöntekijä Katja Vilponiemi, Jarkko Timoskainen (Joensuu), Anneli Savolainen (Kitee), Pirjo Eronen (Ilomantsi), Juha Riikonen (Ilomantsi), Nanna Sarjasto (Lieksa)