Ajankohtaista

Kiitosten aika

23.12.2023
Ajankohtaista Yleinen

Joulun odotusta ja henkilöstömuutoksia seurakunnassamme.

Joulunajan jälkeen ja uuden vuoden koittaessa seurakuntamme henkilöstössä ja luottamustehtävissä tapahtuu paljon muutoksia.

Näihin muutoksiin liittyen tahdomme kiittää isä Stefan Holmia ja diakoniatyöntekijäämme Eeva Timosta, jotka jäävät viettämään ansaittuja eläkepäiviä. Isä Stefanin viimeinen työpäivä on 31.12.2023 ja Eevan 31.1.2024. Kiitämme myös isä Janne Piiroista, joka on toiminut sekä Vaara-Karjalan aluepapin että kappeliseurakunnan pastorin sijaisena tämän vuoden aikana. Kiitokset myös osa-aikaisena diakoniatyöntekijänä toimineelle Anniina Hyväriselle tästä syksystä ja muille lyhyempiaikaisempia sijaisuuksia tehneille.

Samalla toivotamme tervetulleiksi uudet, vuoden 2024 alusta aloittavat työntekijämme, diakoniatyöntekijä Katja Kannisen, aluepappina aloittavan isä Harri Linnan, osa-aikaisen kanttorin Minna Bovellan-Järvisen sekä tämän vuoden joulukuun alusta Ilomantsin kappeliseurakunnan vakituiset työntekijät isä Jaso Pössin ja kanttori Darja Potkosen.

Suuret kiitokset kuuluvat myös toimikautensa päättäville luottamushenkilöille arvokkaasta ja tärkeästä työstä. Kiitos luottamuksesta ja sitoutumisesta tehtävään.

Toivotamme tervetulleiksi myös uudet luottamushenkilöt – osa jo aiemmin tehtävissä toimineina, osa uusina valtuutettuina – jotka aloittavat toimikautensa mukaisissa tehtävissä vuoden vaihteen jälkeen.

Kiitämme myös seurakuntamme vapaaehtoistoimijoita. Jokainen palvelutehtävä, joka on pyritty tekemään Jumalan kunniaksi ja lähimmäisten hyväksi, merkitsee paljon. Seurakunnassa toimien palvelemme joulun Herraa, Kristusta, joka syntyi luolassa ja makasi seimessä meidän pelastuksemme tähden. Samalla kutsumme jokaista mukaan vapaaehtoistöihimme.

Joulun aikana ja vuoden pian päättyessä ei ole syytä unohtaa myöskään ketään seurakuntalaista. Siksi suuri kiitos kuuluu myös kaikille jumalanpalveluksiin ja seurakuntamme elämään osallistuneille. Kiitämme myös niitä, jotka eivät ole elämäntilanteensa vuoksi päässeet osallistumaan toimintaamme kuten tahtoisivat, mutta jotka sydämestään ja rukouksin ovat olleet läsnä. Seurakunta koostuu sen jokaisesta jäsenestä eikä ketään ole unohdettu, vaikka joskus siltä tuntuisi.

Erityinen kiitos kuuluu myös seurakuntamme ikäihmisille, elämän konkareille, sekä seurakuntamme lapsille ja vireälle nuorten joukolle, tämän päivän ja tulevaisuuden toivoille.

Suokoon joulun Rauhanruhtinas jokaiselle valoisaa joulua ja siunattua uutta vuotta sekä paljon lapsen mieltä.

Monia armorikkaita vuosia jokaiselle!

Kristus syntyy, kiittäkää!

Isä Aleksander, kirkkoherra

Lue lisää

Joensuun ortodoksinen seurakunta etsii kesätyöntekijöitä

21.2.2024
Ajankohtaista

Joensuun ortodoksinen seurakunta etsii nuoria/nuoria aikuisia kesäoppaiksi ja hautausmaan kesätyöntekijöiksi seuraaviksi ajankohdiksi: Pyhäkköjen kesäoppaat: Joensuun Nikolaoksen kirkon opastyöhön ajalle 24.6.–18.8.2024 Ilomantsin Profeetta Elian kirkon opastyöhön ajalle 24.6.–11.8.2024 Hattuvaaran tsasouna opastyöhön ajalle 30.6.–28.7.2024 Sonkajanrannan kirkko opastyöhön ajalle 1.7.–28.7.2024 Kiteen kirkon opastyöhön ajalle 1.7.–28.7.2024 Lieksan Elian kirkko opastyöhön ajalle 24.6.–11.8.2024 Lieksan kirkkopuiston tsasouna opastyöhön ajalle 30.6.–28.7.2024 Opastukset […]

Lue lisää

Ukrainan sodan alkamisesta kaksi vuotta

Ukrainan sodan alkamisesta tulee kuluneeksi pian jo kaksi vuotta. Lauantaina 24.2. Pyhän Nikolaoksen kirkossa Joensuussa toimitetaan klo 16 panihida sodan uhreille ja heti sen jälkeen rukouspalvelus rauhan puolesta. Kirkko rukoilee jatkuvasti rauhan puolesta, mutta muistaa rukouksissa myös sodan uhreja.

Lue lisää

Hallinto- ja taloussihteerin toimi avoinna Joensuun ortodoksisessa seurakunnassa (hakuaikaa on jatkettu)

2.2.2024
Ajankohtaista

Joensuun ortodoksisessa seurakunnassa on haettavana hallinto- ja taloussihteerin toimi. Hallinto- ja taloussihteeri toimii kirkkoherran tukena ja asianhallintajärjestelmän yhtenä pääkäyttäjänä. Tehtäviin kuuluvat muun muassa toimielinten esityslistojen ja pöytäkirjojen laadinta ja julkaisu sekä muut kokouksiin liittyvät tehtävät ja järjestelyt kuten kokouskutsut. Toimenkuvaan kuuluu myös talous- ja toimintasuunnitelmiin laatimiseen ja tilinpäätöksiin liittyvät valmistelut yhteistyössä kirkkokunnan taloustoimiston kanssa sekä […]

Lue lisää