Ajankohtaista

Rovasti Jyrki Penttonen on kuollut

Viimeksi Joensuun ortodoksisessa seurakunnassa työskennellyt rovasti Jyrki Penttonen on kuollut. Vuonna 1995 teologian maisteriksi valmistunut isä Jyrki vihittiin papiksi vuonna 1999 ja hän ehti palvella kirkkoa monessa seurakunnassa – pisimpään Helsingin seurakunnassa, jossa hän toimi ensin nuorisopastorina ja myöhemmin Mellunmäen / Myllypuron kappelin pappina. Isä Jyrki palveli myös kirkkoherrana kahdessa seurakunnassa, ensin Lapissa ja myöhemmin Kajaanissa.

Isä Jyrki palkittiin tämän vuoden maaliskuussa Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry:n korkeimmalla kunnianosoituksella, liiton kultaisella ansiomerkillä.

Isä Jyrkille toimitetaan muistopalveluksia eri puolilla maata. Joensuussa panihida toimitetaan lauantaina 7.10. kello 16.30. 

Lue lisää

Rovasti Leo Iltola tuonilmaisiin

Rakastettu isä Leo Iltola on kuollut tänään 22.11.2023. Joensuun ortodoksisessa seurakunnassa muistetaan isä Leoa Joensuussa Pyhän Nikolaoksen kirkossa toimitettavassa panihidassa torstaina 23.11. klo 17. Panihida on avoin kaikille, jotka haluavat muistaa isä Leoa. Toivotamme Jumalan apua ja voimia isä Leon omaisille. Ollos iäti muistettu!

Lue lisää

JOENSUUN ORTODOKSISEN SEURAKUNNANVALTUUSTON VAALIN TULOS 2023

15.11.2023
Ajankohtaista

Joensuun ortodoksisessa seurakunnassa toimitettiin seurakunnanvaltuuston vaali ajalla 5.–12.11.2023. Vaalin ääntenlaskenta suoritettiin kirkkoherranvirastossa keskiviikkona 15.11.2023 klo 14.00 alkaen. Äänioikeuttaan vaalissa käytti yhteensä 309 äänestäjää. Äänioikeutettuja oli 5442, joten äänestysprosentiksi muodostui 5,68 %. Hylättyjä äänestyslippuja oli 2. Tyhjiä äänestyslippuja oli 1. Osittain hyväksyttyjä äänestyslippuja (OrtKj 85 §) oli 9. Vaalissa annettiin yhteensä 1583 ääntä, joista hylättyjä oli […]

Lue lisää