Ajankohtaista

Ehdollepanot Ilomantsin kappeliseurakunnan toimiin

Kappeliseurakunnan papin toimeen tuli kaksi hakemusta, kanttorin toimeen yksi. Joensuun ortodoksiseen seurakuntaan kuuluvassa Ilomantsin kappeliseurakunnassa avoinna olleisiin papin ja kanttorin toimiin saapui 29.9.2023 päättyneen hakuajan puitteissa yhteensä kolme hakemusta.

Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arseni on hiippakunnan piispana asettanut papin toimeen ensimmäiselle vaalisijalle pastori Jaso Pössin ja toiselle vaalisijalle pastori Harri Linnan.

Kanttorin toimeen metropoliitta Arseni on asettanut ainoalle vaalisijalle kanttori Darja Potkosen.

Seurakunta järjestää Ilomantsissa koepalvelukset papin tointa hakeneille. Isä Harri Linnan koepalvelus on sunnuntaina 15.10. ja isä Jaso Pössin koepalvelus sunnuntaina 22.10.

Kanttorin tointa hakenut kanttori Darja Potkonen on kanttorina molemmissa palveluksissa.

Joensuun ortodoksisen seurakunnan seurakunnanvaltuusto kokoontuu tekemään papin ja kanttorin valinnat tiistaina 24.10.2023.

Lue lisää

Rovasti Leo Iltola tuonilmaisiin

Rakastettu isä Leo Iltola on kuollut tänään 22.11.2023. Joensuun ortodoksisessa seurakunnassa muistetaan isä Leoa Joensuussa Pyhän Nikolaoksen kirkossa toimitettavassa panihidassa torstaina 23.11. klo 17. Panihida on avoin kaikille, jotka haluavat muistaa isä Leoa. Toivotamme Jumalan apua ja voimia isä Leon omaisille. Ollos iäti muistettu!

Lue lisää

JOENSUUN ORTODOKSISEN SEURAKUNNANVALTUUSTON VAALIN TULOS 2023

15.11.2023
Ajankohtaista

Joensuun ortodoksisessa seurakunnassa toimitettiin seurakunnanvaltuuston vaali ajalla 5.–12.11.2023. Vaalin ääntenlaskenta suoritettiin kirkkoherranvirastossa keskiviikkona 15.11.2023 klo 14.00 alkaen. Äänioikeuttaan vaalissa käytti yhteensä 309 äänestäjää. Äänioikeutettuja oli 5442, joten äänestysprosentiksi muodostui 5,68 %. Hylättyjä äänestyslippuja oli 2. Tyhjiä äänestyslippuja oli 1. Osittain hyväksyttyjä äänestyslippuja (OrtKj 85 §) oli 9. Vaalissa annettiin yhteensä 1583 ääntä, joista hylättyjä oli […]

Lue lisää